Försti, Elina: Katveessa

900.00 

Varasto loppu

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Elina Försti: Katveessa, öljy kankaalle, 2018

Koko: 30 x 30 cm

NOUTO HELSINKI / MÄNTYHARJU NÄYTTELYN PÄÄTYTTYÄ (MA 10.8.2020 –>). Otamme yhteyttä noudon yksityiskohdista ostajaan.

Lisää uniikkiteoksia myynnissä Taidekeskus Salmelassa. Kysy lisää p. 050 3388 114 tai info@taidekeskussalmela.fi

**

Taidemaalari Elina Försti asuu ja työskentelee Luoma-aholla Etelä- Pohjanmaalla. Försti on valmistunut taidemaalariksi Vapaasta taidekoulusta vuonna 2000. Hän on pitänyt 23 yksityisnäyttelyä, joista tärkeimpiä ovat kutsunäyttelyt: Suomen Viron instituutti Tallinna 2006, Nelimarkka- museo, Alajärvi 2006, Lapuan taidemuseo, 2009, EU- parlamentti Bryssel, 2012, Pohjanmaan museo, Vaasa 2015 ja Taide Vionoja, Ullava 2018.

Förstin teoksia  löytyy mm. Suomen valtion taidekokoelmasta, Paulon säätiön kokoelmasta, Nelimarkka- museon kokoelmasta, Alajärven, kannuksen, Seinäjoen ja Vaasan kaupunkien kokoelmista.

Maalauksissaan Försti tutkii valoa, väriä ja tilaa käyttäen lähtökohtina alueen latoja ja muita hänelle mielenkiintoisia rakennuksia ja rakennelmia maisemassa. Förstiä kiinnostaa erityisesti öljyvärin mahdollisuudet materiana tehdä maalauksia.

Försti yhdistää mielellään samaan maalaukseen mekaanisesti sekoitettuja värejä ja optisia maalattuja väripintoja, joissa silmä sekoittaa värit. Förstin maalaukset ovat kerroksellisia ja hän maalaa pohjalta pintaa kohti. Aloittaessaan maalausta Försti mietti itselleen värillisen tehtävän, jonka hän haluaa ratkaista maalauksessa.