fbpx

KILPAILU

 

TAIDEKESKUS SALMELAN NUORTEN TAITEILIJOIDEN

KUVATAIDEKILPAILU 2020

 

OHJEET JA SÄÄNNÖT

Taidekeskus Salmela järjestää neljännen Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun 2019–2020. Kuvataidekilpailuun voivat osallistua 1982 syntyneet ja sitä nuoremmat kuvataiteilijat tai kuvataiteilijan ammattiin opiskelevat. Kilpailu on tarkoitettu Suomen kansalaisille tai Suomessa vakituisesti asuville muiden maiden kansalaisille. Kilpailu järjestetään 3–4 vuoden välein ja sen tarkoituksena on tukea uutta suomalaista nykytaidetta.

 

Tuomaristo valitsee kilpailijoista Näyttelyluokkaan osallistuvat 10–15 taiteilijaa. Näyttelyluokkaan valitut työt asetetaan esille Taidekeskus Salmelan näyttelyyn, Domanderin näyttelyalueelle kesällä 6.6.–9.8.2020.

Tultuaan valituksi Näyttelyluokkaan, kilpailija voi tuoda näyttelyripustusta varten kilpailutöiden lisäksi muitakin teoksiaan. Näyttelytilojen jaon suorittaa tuomaristo.

Näyttelyluokasta tuomaristo valitsee heinäkuun alussa kuvataidekilpailun voittajakolmikon. Kilpailussa menestyneitä taiteilijoita tullaan kutsumaan Salmelan näyttelyihin tulevina kesinä 2021–2023 ja he saavat työskentelystipendin Salmelan talviateljeetoimintaan. Voittajat julkistetaan Mäntyharjussa heinäkuussa 2020. Kilpailun voittaja palkitaan LähiTapiolan 4000 € nimikkopalkinnolla, toiselle sijalle tullut taiteilija Mäntyharjun kunnan 2700 € nimikkopalkinnolla ja kolmannelle sijalle tullut 1800 € nimikkopalkinnolla. Lisäksi luovutetaan erikoispalkinto yleisöäänestyksen perusteella.

 

Kilpailun tuomaristolla on oikeus jakaa palkinnot toisinkin, sekä jakaa muita kilpailutoimikunnan hyväksymiä palkintoja ja kunniamainintoja. Palkinnoille on anottu verovapaus.

 

Kilpailun tuomaristo:

Tampereen taidemuseon johtaja, FM Taina Myllyharju

Taidemaalari Marika Mäkelä

Taidealan asiantuntija Wenzel Hagelstam

Taideasiantuntija, FT Pauliina Laitinen-Littorin

Kuvataiteilija Juhani Järvinen

Salmelan toiminnanjohtaja, konsuli Tuomas Hoikkala

Salmelan festivaalijohtaja, Sari Torniainen

 

ILMOITTAUTUMINEN

Kuvataidekilpailuun ilmoittaudutaan viimeistään perjantaina 15.11.2019 (klo 23:59 mennessä) lähettämällä kilpailutoimikunnalle asianmukaisesti täytetty sähköinen ilmoittautumislomake. Ilmoittautumislomake täytetään Salmelan sivuilla osoitteessa www.taidekeskussalmela.fi/nuortenkuvataidekilpailunilmoittautuminen, eikä sen mukana lähetetä liitteitä.

 

KILPAILUAINEISTO

Kilpailuaineisto tulee lähettää viimeistään maanantaina 2.3.2020 (postileima). Kilpailuaineistona lähetetään hyvälaatuisia värivalokuvia tai -tulosteita 5–10 teoksesta. Teoskuvista tulee ilmetä kilpailijan taiteelliset pyrkimykset, persoonallinen näkemys ja tekninen ilmaisu. Jokaisessa teoskuvassa tulee olla kilpailijan nimi sekä työn koko ja tekniikka. Kilpailuun lähetettävien teosten tulee olla vapaita, taiteilijan omistuksessa olevia ja enintään kolme vuotta vanhoja töitä.

 

Kuva-aineiston lisäksi kilpailijan tulee lähettää CV, josta käyvät ilmi taideopinnot, tärkeimmät näyttelyt ja kilpailuissa saadut palkinnot ja apurahat, sekä mahdolliset suositukset.

 

Teoskuvien ja tulosteiden tulee olla yksipuolisia ja A4-kokoa. Kuvien ja liitteiden tulee olla lähetyskuoressa irrallaan, kansioita ei tule käyttää. Myös lähetyskuoressa tulee olla merkittynä kilpailijan nimi ja osoite. Asiakirjoja ja kilpailuaineistoja ei palauteta, eikä kilpailuaineiston mukana tule lähettää palautuskuorta.

 

KILPAILUA KOSKEVIA SÄÄNNÖKSIÄ

Ilmoittautuessaan kilpailuun taiteilija sitoutuu noudattamaan kilpailusääntöjä. Kilpailuun ilmoittautuminen merkitsee samalla vakuutusta siitä, että kaikki kilpailutyöt ovat taiteilijan omistuksessa olevia vapaita, myytäviä töitä ja käytettävissä kesän 2020 näyttelyssä. Näyttelyluokkaan valittujen taiteilijoiden kanssa tehdään näyttelysopimus valinnan jälkeen.

 

Taidekeskus Salmela tarjoaa näyttelytilan veloituksetta ja vastaa teosten kuljetuskustannuksista Suomessa ja näyttelyn ripustuksesta. Kilpailija vastaa töidensä toteutuskustannuksista sekä mm. kehys- ja jalustakustannuksista ja omista matkakustannuksistaan.

 

Kilpailijan tulee ottaa huomioon näyttelytilan asettamat tekniset rajoitukset, kuten huoneiden korkeus. Näyttelytilojen mittoja voi tiedustella Taidekeskus Salmelasta.

 

Näyttelyluokkaan valittujen tulee toimittaa kilpailutoimikunnalle tiedotusta varten itsestään hyvälaatuinen valokuva maaliskuussa 2020. Kilpailussa palkittuja taiteilijoita edellytetään ja muiden näyttelyluokan taiteilijoiden toivotaan olevan paikalla Mäntyharjussa heinäkuussa järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa.

 

Ilmoittautumisen ja näyttelyluokan valinnan jälkeen ilmi tulevista esteistä on ilmoitettava mahdollisimman nopeasti Taidekeskus Salmelan toimistoon.

 

ARVOSTELUTAPA

Tuomaristo voi arvioidessaan kilpailutöitä tutustua lähetetyn kilpailuaineiston lisäksi kilpailutöihin vierailemalla taiteilijan luona tai kilpailutyöt voidaan noutaa tuomariston työskentelyä varten.

 

TEKIJÄNOIKEUDET

Kilpailun järjestäjällä on oikeus korvauksetta toteuttaa kilpailu- ja näyttelytöistä tv-dokumentti, multivideoesitys, muita tallenteita sekä käyttää aineistoa tiedotukseen ja tutkimuskäyttöön. Kilpailun järjestäjällä on myös oikeus korvauksetta kuvanauhoittaa ja valokuvata palkinnonjakotilannetta ja kilpailutöitä sekä tehdä niistä painotuotteita kuten kortteja ja julisteitä sekä ääni- ja kuvatallenteita.

 

Järjestäjä pitää itsellään oikeuden muutoksiin.

 

KILPAILUN KULKU

Ilmoittautuminen kilpailijaksi viim. 15.11.2019
Kilpailuaineiston lähetys viim. 2.3.2020
Tuomariston arviointi maaliskuu 2020
Näyttelyluokan töiden ripustus huhtikuu 2020
Salmelan näyttely avoinna 6.6.–9.8.2020
Palkintojenjako heinäkuu 2020
Näyttelyn purku ja teospalautukset elokuu 2020

 

 

ILMOITTAUTUMISLOMAKKEEN

JA KILPAILUAINEISTON LÄHETYSOSOITE

Taidekeskus Salmela

Kuvataidekilpailu

Näkkimistöntie 1

47900 Vuohijärvi

 

LISÄTIETOJA

info@taidekeskussalmela.fi tai p. 050 3388 114

 


Salmelassa nyt

Salmelan taidenäyttelyt

Tapahtumat & konsertit

Lue lisää

Salmelan Facebook

Uusimmat kuulumiset

Verkkokauppa

Taidetta verkossa 24/7

Design: Haaja