Tervetuloa Salmelaan

Liikenneyhteydet

Mäntyharjuun on hyvät liikenneyhteydet eri puolilta Suomea:
Helsingistä n. 200 km, Savonlinnasta n. 150 km ja Mikkelistä n. 45 km.


Näytä suurempi kartta

Käyttäessäsi navigaattoria, syötä osoitteeksi: Mäntyharjuntie 25, Mäntyharju. Salmela sijaitsee etelästä päin vasemmalla, pohjoisesta päin oikealla puolella Mäntyharjuntietä.

Junamatka Helsingistä Mäntyharjuun kestää noin 2 h 20 min. Juna-aikataulut löydätte VR:n internetsivuilta. Mäntyharjun keskustasta ja juna-asemalta on Salmelaan 3 km.

Taksin saa numerosta p. 0601 100 36 (hinta 1,00 €/puh+pvm tai mpm) ja taksimatkan hinta asemalta Salmelaan on noin 15 €.


Saavutettavuus

Taidekeskus Salmelan näyttelytiloista Salmelan päärakennus sekä ravintola Kesäheinä ovat liikkumisesteettömiä. Tiloihin on rakennettu luiskia poistamaan liikkumisesteitä. Lisäksi Salmelan päärakennuksesta löytyy tuolihissi, jolla pääsee tutustumaan myös yläkerran näyttelyihin. Henkilökunnalta voi pyytää neuvoja ja opastusta hissin käytön sekä pyörätuolin siirtämisen kanssa. Domanderin näyttelyalue ei valitettavasti ole täysin esteetön ja siellä kulku on rajoitettua.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Taidekeskus Salmelaan. Lisäksi Salmelan vastaanotossa on lainattavissa suurennuslaseja.


WC:t

Wc-tilat sijaitsevat Salmelan päärakennuksessa, ravintola Kesäheinässä sekä Apteekkitalossa Domanderin näyttelyalueella. Ravintola Kesäheinästä löytyy myös inva-wc sekä lastenhoitohuone.


Salmela shop

Salmelan päärakennuksessa sekä Domanderin näyttelyalueen Apteekkitalossa sijaitsevissa vastaanotoissa on myynnissä taidekortteja, taidegrafiikkaa, cd-levyjä, taidekirjoja sekä erilaisia matkamuistoja. Lisäksi tuotteita voi ostaa myös verkkokauppamme kautta osoitteesta www.taidekeskussalmela.fi/kauppa tai klikkaamalla tämän sivun yläreunasta kohtaa ”verkkokauppa”.


Opastetut kierrokset

Kaikille avoin yleisöopastus Salmelan taidenäyttelyissä torstaisin klo 12.00. Tutustutaan syvemmin näyttelyn taiteilijoihin ja teemoihin. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Opastuskieli Suomi. Ei ryhmille.

Tarjoamme opastettuja näyttelykierroksia ryhmille. Opastuskierroksella kierretään oppaan seurassa näyttelysaleissa ja tutustutaan syvemmin kesän taidenäyttelyyn. Opastukset vain ennakkovarauksesta, info@taidekeskussalmela.fi tai p. 050 3388 114.


Majoitus

Taidekeskus Salmelassa ei ole tarjolla majoitusta matkailijoille. Mäntyharjussa ja lähialueilla on kuitenkin tarjolla useita mahtavia majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Majoituksesta Mäntyharjulla saatte parhaiten tietoa Mäntyharjun kunnan internetsivuilta.

Taidekeskus Salmelan vieressä sijaitsee vuonna 2015 perustettu majoituskohde Villa Aurora. Villa Aurora sijaitsee kauniissa, historiallisessa kirkonkylämiljöössä ja tarjoaa aamiaismajoitusta (2-4 hh) sekä kokous- ja juhlatiloja. Villa Aurora, Tervaniementie 2, 52700 Mäntyharju, Puh. 045-6156260, info(at)avamor.fi


Lemmikit

Mäntyharjun 4H:lla on tarjota ratkaisu koiranhoitoon mäntyharjulaisten kahden nuoren perustaman oman 4H-yrityksen kautta. Tehotiimin tytöt Ella ja Ida ovat käytettävissä koiranhoitoon vaikkapa niin, että ulkoiluttavat koiraa omistajan taidekierroksen ajan.

Ota yhteyttä: Ella p. 045 207 9995, Iida p. 044 572 1127 tai sähköpostilla tehotiimi.mantyharju@gmail.com. Facebook: Tehotiimi.

 


Salmelassa nyt

Salmelan taidenäyttelyt

Tapahtumat & konsertit

Lue lisää

Salmelan Facebook

Uusimmat kuulumiset

Verkkokauppa

Taidetta verkossa 24/7

Design: Haaja