fbpx

TERVETULOA SALMELAAN

Taidenäyttelyt sijaitsevat Salmelan päärakennuksessa ja Domanderin näyttelyalueen apteekki- ja postitaloissa, palvelijan asunnossa sekä piharakennuksissa, joissa sijaitsee myös Nina Ternon teoskokoelma. Teoksia on esillä myös Ravintola Kesäheinässä, huvimaja Höijerissä sekä maisema- ja veistospuistoissa.

__________________________________________________________________________________

NÄIN PÄÄSET PERILLE

Mäntyharjuun on hyvät liikenneyhteydet eri puolilta Suomea:
Helsingistä n. 200 km, Savonlinnasta n. 150 km ja Mikkelistä n. 45 km.


Näytä suurempi kartta

Käyttäessäsi navigaattoria, syötä osoitteeksi: Mäntyharjuntie 25, Mäntyharju. Salmela sijaitsee etelästä päin vasemmalla, pohjoisesta päin oikealla puolella Mäntyharjuntietä.

JUNALLA

Mäntyharjussa pysähtyy useita junavuoroja päivittäin niin etelän kuin pohjoisen suunnasta. Juna-aikataulut ja lippujen hinnat löydätte www.vr.fi. Junalippuja saa myös Mäntyharjun juna-asemalta lipunmyyntiautomaatista. Mäntyharjun keskustasta ja juna-asemalta on Salmelaan 3 km.

VINKKI: Saavu Mäntyharjuun junalla ja taita loppumatka Salmelaan Fortumin sähköpyörällä. Lisätietoja tulossa myöhemmin.

BUSSILLA

Linja-autoliikenteen vuorot ja lipunhinnat löytyvät www.matkahuolto.fi. Mäntyharjun linja-autoasema sijaitsee aivan keskustassa tavaratalo Minimanin pihassa 3 km päässä Taidekeskus Salmelasta. Pikavuorot kulkevat ainoastaan 5-tietä, lähimmät pysäkit pohjoisesta tultaessa Uutelan pysäkki (13 km keskustaan) ja etelästä tultaessa Vihantasalmen pysäkki (13 km keskustaan). Lähin OnniBussin pysäkki sijaitsee Kuortin ABC:llä Pertunmaalla (27 km Mäntyharjuun).

TAKSILLA

Taksin saa numerosta p. 0601 100 36 (hinta 1,00 €/puh+pvm tai mpm). Taksimatkan hinta juna-asemalta/Mäntyharjun keskustasta Salmelaan on noin 15 €.
__________________________________________________________________________________

ESTEETTÖMYYS

Taidekeskus Salmelan näyttelytiloista Salmelan päärakennus sekä Ravintola Kesäheinä ovat liikkumisesteettömiä. Tiloihin on rakennettu luiskia poistamaan liikkumisesteitä. Lisäksi Salmelan päärakennuksesta löytyy tuolihissi, jolla pääsee tutustumaan myös yläkerran näyttelyihin. Henkilökunnalta voi pyytää neuvoja ja opastusta hissin käytön sekä pyörätuolin siirtämisen kanssa. Domanderin näyttelyalue ei valitettavasti ole täysin esteetön ja siellä kulku on rajoitettua.

OPAS- JA AVUSTAJAKOIRAT TERVETULOA

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Taidekeskus Salmelaan. Salmelan vastaanotossa on lainattavissa suurennuslaseja.
__________________________________________________________________________________

PUTIIKKI

Salmelan päärakennuksessa sekä Domanderin näyttelyalueen Apteekkitalossa sijaitsevissa vastaanotoissa on myynnissä taidekortteja, taidegrafiikkaa, cd-levyjä, taidekirjoja sekä erilaisia matkamuistoja. Lisäksi tuotteita voi ostaa myös verkkokaupastamme.
__________________________________________________________________________________

RAVINTOLAPALVELUT

Taidekeskus Salmelan yhteydessä palvelee Ravintola Kesäheinä, joka toimii myös näyttelytilana. Ravintola Kesäheinässä on päivittäin katettuna herkullinen buffetlounas, josta voi valita mieleisensä makuelämykset. Kahvilan valikoimista löytyvät herkulliset kahvileivät sekä raikkaat juomat (A-oikeudet). Ravintola Kesäheinä palvelee päivittäin näyttelyn aukioloaikojen mukaan. Kesäkioski on avoinna tapahtumien yhteydessä.

Lisätietoja ravintolan sivuilta
__________________________________________________________________________________

YLEISÖOPASTUKSET

AVOIMET YLEISÖOPASTUKSET TORSTAISIN

Kaikille avoin yleisöopastus Salmelan taidenäyttelyissä torstaisin klo 12.00. Tutustutaan oppaan johdolla syvemmin näyttelyn taiteilijoihin ja teemoihin.

Lähtö Salmelan päärakennuksen vastaanotosta. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Opastuskieli suomi. Kierroksen kesto 1 1/2-2 h. Ei ryhmille.

OPASTUKSET RYHMILLE

Tarjoamme opastettuja näyttelykierroksia ryhmille. Opastuskierroksella kierretään oppaan seurassa näyttelysaleissa ja tutustutaan syvemmin kesän taidenäyttelyyn.

Opastuksen kesto n. 1 1/2-2 h
Ryhmäkoko max. 40hlö
Hinta 80 € + näyttelylipun hinta
Opastuskielet suomi, englanti

Varaa opastettu kierros ennakkoon: info@taidekeskussalmela.fi tai p. 050 3388 114
__________________________________________________________________________________

MAJOITUS

Mäntyharjussa ja lähialueilla on tarjolla useita mahtavia majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Majoituksesta Mäntyharjulla saatte parhaiten tietoa Mäntyharjun kunnan internetsivuilta.

Majoitusvaihtoehtoja löydätte myös VisitMäntyharju -verkoston kautta. Taidekeskus Salmela on VisitMäntyharjun jäsenyritys.

VIEHÄTTÄVÄ VILLA AURORA

Taidekeskus Salmelan vieressä sijaitsee vuonna 2015 perustettu majoituskohde Villa Aurora. Villa Aurora sijaitsee kauniissa, historiallisessa kirkonkylämiljöössä ja tarjoaa aamiaismajoitusta (2-4 hh) sekä kokous- ja juhlatiloja. Villa Aurorasta voit tiedustella esim. näyttely- ja majoituspaketteja.

Villa Aurora
Tervaniementie 2
52700 Mäntyharju
Puh. 045-6156260
info@avamor.fi

www.villa-aurora.fi

 

Majoitusta Mikkelissä tarjoaa mm. Tertin Kartano
Lisätietoa tästä.


Salmelassa nyt

Salmelan taidenäyttelyt

Tapahtumat & konsertit

Lue lisää

Salmelan Facebook

Uusimmat kuulumiset

Verkkokauppa

Taidetta verkossa 24/7

Design: Haaja