fbpx

Ajankohtaista

Nuoret ilmaiseksi Salmelaan la 12.8.

07.08.2017

NUORILLE ILMAINEN TAIDE-ELÄMYS TAIDEKESKUS SALMELASSA LAUANTAINA 12.8.

Salmelan kesä sujunut onnistuneesti, kävijämäärä nousemassa 31 000 kulttuurivieraaseen.

Taidekeskus Salmelan kesä Mäntyharjulla on sujunut onnistuneesti. Kesän kävijämäärä on kohoamassa noin 31 000 kulttuurivieraaseen. Näyttelyt ovat avoinna vielä 13.8. saakka joka päivä klo 11-18. Kesän ehdottomaksi suosikiksi taidenäyttelyissä ovat nousseet Salmelan kesän nuoren taiteilijan Essi Peltosen puhuttelevat, kasvoja, eleitä ja ilmeitä kuvaavat, maalaukset. Myös kuvanveistäjä Veikko Myllerin persoonalliset veistokset ovat ilahduttaneet yleisöä. Suurimman suosion sai kuitenkin Salmelan kesän uutuus, Big Band Festivaali. Kolmipäiväisellä festivaalilla heinäkuun lopussa esiintyivät muun muassa Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta sekä Johanna Försti, Mikael Konttinen ja Arto Paju Big Band. Big Band Festivaalin konsertit keräsivät yhteensä lähes 3 000 kuulijaa.

Ennen näyttelykauden loppua Taidekeskus Salmela haluaa tarjota kaikille 1987 syntyneille ja sitä nuoremmille ilmaisen taide-elämyksen. Tempaus järjestetään lauantaina 12.8. klo 11-18. Kaikki 0-30 vuotiaat pääsevät päivän aikana tutustumaan maksutta Taidekeskus Salmelan näyttelyihin. Salmela haluaa tuoda suomalaista nykytaidetta yhä enemmän tunnetuksi nuorille ja innostaa nuorta yleisöä tutustumaan taiteeseen. Salmelan yleisöprofiili on selkeästi uusiutumassa ja yhä useammin näyttelyissä vieraileekin nuoria ja lapsiperheitä. Päivän aikana järjestetään avoin yleisöopastus klo 14. Kierroksella pääsee tutustumaan tarkemmin kesän näyttelyn teoksiin ja taiteilijoihin.

Taidekeskus Salmelan toinen kohde, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo Kouvolassa on avoinna vielä 27. elokuuta saakka. Näyttelykokonaisuus Selviytyjät kuvaa suomalaisten eläinten elämää ja koskettavia luontonäkymiä ainutlaatuisella tavalla.  Näyttelyn taiteilijoina nähdään professori Jussi Mäntynen (1886-1978), luontokuvaaja Markus Varesvuo sekä kuvataiteilija Minna Pyykkö.


Design: Haaja