fbpx

Ajankohtaista

Avoimet ovet Salmelassa to 22.3.

20.03.2018

Teos: Nina Bask

Taidekeskus Salmelan päärakennus on toiminut talven ajan taiteilijaresidenssinä. Residenssissä asuvat ja työskentelevät taiteilijat esittelevät kevään aikana syntyneitä teoksiaan yleisölle avoimien ovien päivässä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua residenssitoimintaan torstaina 22.3.2018 klo 16-18.

Salmelan taiteilijaresidenssissä on syksyn ajan työskennellyt neljä taiteilijaa. Taiteilijoista Nina Bask (s. 1981) on opiskellut Aalto-yliopistossa taiteen maisteriksi ja Tanja Koskinen (s. 1974) Saimaan ammattikorkeakoulussa kuvataiteilijaksi. V.S. Panula (s. 1988) ja Enni Kömmistö (s. 1976) ovat puolestaan opiskelleet kuvataiteita Lahden ammattikorkeakoulussa.

Näyttelykauden ulkopuolella Salmelan päärakennuksen näyttelytilat luovutetaan nuorten taiteilijoiden käyttöön. Syys- ja kevätkausilla residenssissä työskentelee yhteensä 6-10 taiteilijaa. Yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa Salmela haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita tarjoamalla työskentelymahdollisuuksia taiteilijaresidenssissä. Residenssitoiminta aloitettiin vuonna 1993 ja Salmelassa on työskennellyt noin 200 nuorta taiteentekijää.


Design: Haaja