fbpx

Taiteilija

Tuomo Saali

Esittely taiteilijalta

Olen kotoisin Pielavedeltä, lähdin sieltä aikanaan Savonlinnan taidelukioon ja sieltä tieni vei minut lopulta Suomen Taideakatemian kouluun Helsinkiin.

Valmistuin taidemaalariksi Suomen Taideakatemian koulusta vuonna 1983. Sitä seuranneeseen yli kolmekymmentä vuotta kestäneeseen taiteilijauraani mahtuu useita erityylisiä kausia. Taiteilijaurani kokonaisuus on esitettynä vuonna 2014 julkaistussa taiteilijakirjassa Tuomo Saali, Pidempi kuin pisin matka.

Taidekeskus Salmelassa minulla on esillä ns. maisemamaalauksia, joita olen maalannus viimeiset kymmenen vuotta. Olen koko ikäni ollut maisemafriikki ja erityinen rakkaussuhde minulla on ollut vuoristoihin. Sysäyksen näihin maisemamaalauksiin sain noin kymmenen vuotta sitten Italian Dolomiiteilla.

Maalaamalla on mahdollista luoda oikealta tuntuva visio ulkoisesta, mutta havainnoin totuus ja dynamiikka ovat vain osa maalauksen kokonaisuutta.

Vaikka rakennan maalauksiini tilallisuutta en kuitenkaan jäljennä luontoa yksityiskohtaisesti, naturalismi ei minua kiinnosta. Maiseman jäljentämisen sijaan pyrkimykseni on tuoda esille vahvalta tuntuva tunnepohjainen luontokokemus.

Tutustu Tuomo Saalin tuotantoon myös: www.tuomosaali.net

Tuomo Saali: Pala Paratiisia

 

 


Design: Haaja