fbpx

Taiteilija

Sofia Kukkonen

Esittely taiteilijalta

Olen pitänyt taidenäyttelyitä eri puolilla maailmaa tärkeissa kansainvälisissä gallerioissa ja ryhmänäyttelyissä sekä taidemessuilla esimerkiksi Helsingissä, New Yorkissa, Abu Dhabissa ja Hong Kongissa yli kymmenen vuoden ajan.

Olen opiskellut Firenzen taideakatemiassa ja Istituto d’Arte e di Restauro Palazzo Spinellissa. Olen myös syventynyt kiinalaisen maalauksen ja kalligrafian opiskeluun, linjassa kiinnostustani itämaisia kulttuureja ja filosofioita kohtaan. Kiinalaisessa kalligrafiassa on keskeistä ilmaista sekä muodon nähtavissä oleva kauneus, että piilossa oleva kauneus, joka paljastaa taiteilijan ajatukset ja tunteet työn toteutuksen hetkellä. Tämän sarjan patsaat on maalattu Aasiassa ja tavoitteenani onkin ollut tuoda töissäni esiin katsojalle sisäinen rauha ja harmonia.

Maalausteni aiheina ovat patsaat; ne voivat vaihdella antiikin aiheista aina uusklassisiin, puutarha- tai monumenttipatsaisiin. Valitsen patsaat aina oman mielentilani tai sen hetkisten tapahtumien mukaan. Mielentilat ja tapahtumat ovat jatkuvassa liikkeessä; jokainen työ on oma tarinansa, jolla on alku ja loppu. Ulkoisista tapahtumista ja tunteista riippumatta jokainen työ muistuttaa elämän kauneudesta eri vivahteineen.

Tutustu lisää Sofia Kukkosen tuotantoon: http://www.sofiakukkonen.com/

Sofia Kukkonen: Lapsuudenpuutarha


Design: Haaja