fbpx

Taiteilija

Samuli Alonen

Kuva: Eveliina Matikainen

Esittely taiteilijalta

Samuli on syntynyt Jyväskylässä 1977. Hän kiinnostui taiteista pienenä poikana katsellessaan isänsä Karin työskentelyä kiviveistosten parissa.

”Kipinä” taiteen tekemiseen syttyi Samulilla tuolloin. Taideopiskelun hän kävi Kuopion Muotoilu akatemiassa ja lisäpontta opintoihin tuli Lapinlahden taidevalimossa ( ent. Halosvalimo ) ja Pauno Pohjolaisen opissa. Sittemmin hänen matkansa on jatkunut Jyväskylässä Pykälistön vahtitupa-alueella, jossa hän työskentelee 1890-luvun kulttuurihistoriallisesti arvokaassa kulttuurimiljöössä. Hän kehittää Pykälistöä taiteellisen työnsä ohella. Pykälistöön rakennetaan parhaillaan Suomen ensimmäistä valoveistospuistoa.

Samuli pitää työskentelystä kovien materiaalien parissa. Hän työstää metalleja ja kiveä. Pronssin valaminen on vienyt hänet kiehtovalle matkalle muotojen maailmaan. Hän pyrkii luomaan teoksia, jotka saavat katsojan hyvälle tuulelle ja pysähtymään. Luonto, unet ja mielikuvat innoittavat Samulia.

Samuli on tehnyt veistoksia vuodesta 2000 lähtien ja osallistunut aktiivisesti näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Kesällä 2012 hän voitti Billnäs Young Artist´-kilpailun . Samulin ”Citybird”- linnut ovat hän tunnetuimpia teoksiaan. ” Citybird ” linnut voittivat S-taidepalkinnon keväällä 2013. Nyt ajankohtaisessa näyttelyssä 2019 Salmelassa linnut päästetään vapaiksi kauniiseen järvimaisemaan.

Luonteeltaan Samuli on ulospäinsuuntautunut ja herkästi uusille asioille syttyvä. Hänen työskentelynsä perustuu pitkäjänteiseen tekemiseen ja rohkeisiin materiaalikokeiluihin, tinkimättä taiteellisista tavoitteista.

Samuli pyrkii laajentamaan näyttelyitä uusille alueille. Lähivuosille hän toivoo saavansa mielenkiintoisia haasteita veistämisen parissa.

Tutustu lisää Samuli Alosen tuotantoon: http://www.designalonen.fi/samulialonen.html

Samuli Alonen: Citybird (kuva: Gilbert Ludwig)

 


Design: Haaja