fbpx

Taiteilija

Kasper Muttonen

Esittely taiteilijalta

Kasper Muttonen on Lappeenrantalaissyntyinen Helsingissä asuva kuvanveistäjä. Arkkitehtuurin ja kuvataiteen vaikutteiden yhdistäminen on toiminut eräänlaisena punaisena lankana Kuvataideakatemian ja Otaniemen Arkkitehtiosaston opintojen jälkeen.

Ilmastonmuutoksen uhka leimaa uusia teoksia ja sulavat jäätiköt sekä erilaiset ilmastonmuutokseen liittyvät mielikuvat vääristävät veistosten rakennettuja tiloja ja maisemia. Betoni on kiehtonut materiaalina jo jonkin aikaa ja se tulee taipumaan jään ja veden muotoihin Salmelan kokonaisuudessa lasimaisen pleksin kanssa.

Kansainvälinen nykyarkkitehtuuri sekä myös vanhempien kulttuurien jäänteet ovat olleet tärkeitä tutkimuskohteita Muttosen taiteessa. Osa lähivuosien työskentelystä on toiminut eri taiteilijaresidensseissä kuten Pariisin taiteilijakaupunki, Rooman instituutin Villa Lante, Schloss Wiepersdorf Saksa sekä Basel Sveitsi. Kasper Muttosen teoksia on esitetty eri ryhmä ja yksityisnäyttelyissä Suomen lisäksi myös esimerkiksi New Yorkissa Yhdysvalloissa, Bergenissä Norjassa sekä Berliinissä ja Freiburgissa Saksassa.

Kasper Muttonen: Chrystal palace


Design: Haaja