FAQ

Tule meille!

Aluekartta

Liikenneyhteydet

Mäntyharjuun on hyvät liikenneyhteydet eri puolilta Suomea:
Helsingistä n. 200 km, Savonlinnasta n. 150 km ja Mikkelistä n. 45 km.


Näytä suurempi kartta

Käyttäessäsi navigaattoria, syötä osoitteeksi: Mäntyharjuntie 25, Mäntyharju. Salmela sijaitsee etelästä päin vasemmalla, pohjoisesta päin oikealla puolella Mäntyharjuntietä.

Junamatka Helsingistä Mäntyharjuun kestää noin 2 h 20 min. Juna-aikataulut löydätte VR:n internetsivuilta. Mäntyharjun keskustasta ja juna-asemalta on Salmelaan 3 km.

Taksin saa numerosta p. 0601 100 36 (hinta 1,00 €/puh+pvm tai mpm) ja taksimatkan hinta asemalta Salmelaan on noin 15 €.

Saavutettavuus

Taidekeskus Salmelan näyttelytiloista Salmelan päärakennus sekä ravintola Kesäheinä ovat liikkumisesteettömiä. Tiloihin on rakennettu luiskia poistamaan liikkumisesteitä. Lisäksi Salmelan päärakennuksesta löytyy tuolihissi, jolla pääsee tutustumaan myös yläkerran näyttelyihin. Henkilökunnalta voi pyytää neuvoja ja opastusta hissin käytön sekä pyörätuolin siirtämisen kanssa. Domanderin näyttelyalue ei valitettavasti ole täysin esteetön ja siellä kulku on rajoitettua.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Taidekeskus Salmelaan. Lisäksi Salmelan vastaanotossa on lainattavissa suurennuslaseja.

Teosluettelo

Salmelan vastaanotossa sekä Apteekkitalossa on saatavilla teosluetteloita, joihin on merkitty näyttelyssä esiintyvät taiteilijat sekä teostiedot. Teosluettelon voit lainata mukaasi veloituksetta tutustuessasi näyttelyyn. Suosimme kierrätystä, joten palautathan teosluettelon kierroksen päätteeksi.

WC:t

Wc-tilat sijaitsevat Salmelan päärakennuksessa, ravintola Kesäheinässä sekä Apteekkitalossa Domanderin näyttelyalueella. Ravintola Kesäheinästä löytyy myös inva-wc sekä lastenhoitohuone.

Salmela shop

Salmelan päärakennuksessa sijaitsevassa vastaanotossa on myynnissä taidekortteja, taidegrafiikkaa, cd-levyjä sekä taidekirjoja. Lisäksi tuotteita voi ostaa myös verkkokauppamme kautta osoitteesta www.taidekeskussalmela.fi/kauppa tai klikkaamalla tämän sivun yläreunasta kohtaa ”verkkokauppa”.

Opastetut kierrokset

Kaikille avoin yleisöopastus Salmelan taidenäyttelyissä torstaisin klo 12.00. Tutustutaan syvemmin näyttelyn taiteilijoihin ja teemoihin. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Opastuskieli Suomi. Ei ryhmille.

Tarjoamme opastettuja näyttelykierroksia ryhmille. Opastuskierroksella kierretään oppaan seurassa näyttelysaleissa ja tutustutaan syvemmin kesän taidenäyttelyyn.  Opastukset vain ennakkovarauksesta, info@taidekeskussalmela.fi tai p. 050 3388 114.

Majoitus

Taidekeskus Salmelassa ei ole tarjolla majoitusta matkailijoille. Mäntyharjussa ja lähialueilla on kuitenkin tarjolla useita mahtavia majoitusvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Useamman päivän matkalla voi yöpyä esimerkiksi ainutlaatuisessa vuokrahuvilassa, Huvila Hiljaisuudessa, joka sijaitsee 60 km päässä Salmelasta, Siikajärven rannalla, n. 35 km Kouvolasta pohjoiseen. Majoituksesta Mäntyharjulla saatte parhaiten tietoa Mäntyharjun kunnan internetsivuilta.

Kesällä 2015 Taidekeskus Salmelan viereen avautuu uusi majoituskohde, Villa Aurora. Villa Aurora sijaitsee kauniissa, historiallisessa kirkonkylämiljöössä ja tarjoaa aamiaismajoitusta (2-4 hh) sekä kokous- ja juhlatiloja. Villa Aurora, Tervaniementie 2, 52700 Mäntyharju, Puh. 045-6156260, info(at)avamor.fi


Salmelassa tapahtuu

yleiskuvat (15) rgb

Taidekeskus Salmela

Salmelan kesä 2017

puistonayttamo_banneri

Kesän 2017 konsertit

DSC_6789

Residenssi- toiminta

Mäntyharju ja Viipuri

Uutiset

Uutiset

Design: Haaja