fbpx

SALMELAN RESIDENSSITOIMINTA

Taidekeskus Salmelan residenssitoiminta koostuu Nuorten taiteilijoiden talviresidenssistä Mäntyharjussa sekä taiteilija-ateljeesta Viipurissa. Salmelan residensseissä työskentelee vuosittain yli 10 kuvataiteen sekä muiden kulttuurialojen osaajaa.

__________________________________________________________________________________

NUORTEN TAITEILIJOIDEN TALVIRESIDENSSI, MÄNTYHARJU

Näyttelykauden ulkoppensselituolella Salmelan näyttelytilat luovutetaan 4-8 nuoren taiteilijan käyttöön. Tällä toiminnalla Salmela, yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa, haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita kuvataiteen, musiikin ja kirjallisuuden alalla. Työskentely ja asuminen on taiteilijoille maksutonta.

Residenssitoiminta aloitettiin 1993 ja Salmelassa on jo työskennellyt noin 220 nuorta taiteentekijää.

HAKEMINEN NUORTEN TAITEILIJOIDEN TALVIRESIDENSSIIN

Salmelan taiteilijaresidenssi tarjoaa ilmaiset asunto- ja ateljeetilat rauhallisessa ympäristössä Mäntyharjun kirkonkylässä. Salmelan päärakennuksessa on ateljee- ja asuntotilat samanaikaisesti 4 taiteilijalle. Ateljeet sopivat parhaiten taidemaalareille. Asunnoissa on välttämätön kalustus, vuode- ja liinavaatteet sekä astiat ja ruuanlaittovälineet
 
Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään osoitteeseen: info@taidekeskussalmela.fi tai Taidekeskus Salmela, Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi.

Hakuaika on jatkuva ja valittuihin otetaan yhteyttä.

Liitä hakemukseen mukaan:

yhteystiedot
ansioluettelo
5-10 kuvaa viimeaikaisista töistä tai linkki portfolioon
toivomus residenssijakson ajankohdasta
(lehtiartikkeleita ja suositukset)

Työskentelyjaksojen pituudet ovat 3-4 kuukautta. Syyskausi: elokuun loppu-joulukuu, keväkausi: tammi-maaliskuu.

Lisätietoja: Taidekeskus Salmelan toimisto, p. 050 3388 114 tai info@taidekeskussalmela.fi

__________________________________________________________________________________

WIIPURIN TAITEILIJARESIDENSSI, VIIPURI, VENÄJÄ

DSC04777Taidekeskus Salmela avasi taiteilija-ateljeen Juho Lallukan kotitaloon Viipuriin 2010 ja 2017 talo on siirtynyt Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus ry:n hallintaan. Lisätietoja Pamauksen sivuilta LALLUKAN TALO JA TAITEILIJA-ATELJEE

Wiipurin taiteilija-ateljee sijaitsee Juho Lallukan vanhassa kotitalossa Viipurin keskustassa. Lallukan talo on yksi Viipurin kauneimmasta rakennuksesta ja sen on suunnitellut Allan Schulman (1863-1937). Kansallisromanttista tyyliä edustavan Lallukan toimitalon rakentaminen aloitettiin 1904 ja se avattiin kesällä 1906. Rakennus on entisöity ulkoapäin Venäjän museoviraston valvonnassa.

Taiteilijaresidenssin asunto ja ateljeetilat sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa, samoissa tiloissa, jossa Juho ja Marja Lallukka asuivat. 2008-2010 huoneistossa toteutettiin Arkkitehtitoimisto Riitta Vesala Oy:n suunnitelmien mukaan sisäremontti asunnon vanhaa henkeä kunnioittaen. Taiteilija-ateljee on kalustettu Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahlin vuonna 1935 perustaman Artekin kalusteilla Alvar Aallon henkeen. Taiteilija-ateljee toimii taiteilijoiden yksityisenä asuntona ja työtilana. Alfred Kordelinin säätiö on tukenut Wiipurin taiteilija-ateljeen käyttöönottoa.

 


Salmelassa nyt

Salmelan taidenäyttelyt

Tapahtumat & konsertit

Lue lisää

Salmelan Facebook

Uusimmat kuulumiset

Verkkokauppa

Taidetta verkossa 24/7

Design: Haaja