RESIDENSSI

SALMELAN RESIDENSSITOIMINTA

Taidekeskus Salmelan residenssitoiminta koostuu Nuorten taiteilijoiden talviresidenssistä Mäntyharjussa sekä taiteilija-ateljeesta Viipurissa. Salmelan residensseissä työskentelee vuosittain yli 10 kuvataiteen sekä muiden kulttuurialojen osaajaa.


Nuorten taiteilijoiden talviresidenssi, Mäntyharju

Näyttelykauden ulkoppensselituolella Salmelan näyttelytilat luovutetaan 4-8 nuoren taiteilijan käyttöön. Tällä toiminnalla Salmela, yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa, haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita kuvataiteen, musiikin ja kirjallisuuden alalla. Työskentely ja asuminen on taiteilijoille maksutonta. Residenssitoiminta aloitettiin 1993 ja Salmelassa on jo työskennellyt noin 120 nuorta taiteentekijää.

Hakeminen nuorten taiteilijoiden talviresidenssiin

Salmelan taiteilijaresidenssi tarjoaa ilmaiset asunto- ja ateljeetilat rauhallisessa ympäristössä Mäntyharjun kirkonkylässä. Salmelan päärakennuksessa on ateljee- ja asuntotilat samanaikaisesti 4 taiteilijalle. Ateljeet sopivat parhaiten taidemaalareille. Asunnoissa on välttämätön kalustus, vuode- ja liinavaatteet sekä astiat ja ruuanlaittovälineet
 
Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään osoitteeseen: info(at)taidekeskussalmela.fi tai Taidekeskus Salmela, Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi

Hakemukseen tulee liittää yhteystiedot, CV, 5-10 kuvaa viimeaikaisista töistä sekä toivomus siitä, mille ajanjaksolle ateljeetilaa haetaan. Mukaan voi liittää myös lehtiartikkeleita ja suosituksia. Työskentelyjaksojen pituudet ovat 3-4 kuukautta. Syyskausi alkaa elokuun loppupuolella ja päättyy vuodenvaihteessa, kevätkausi kestää tammikuun alusta huhtikuun puoleen väliin. Hakuaika on jatkuva ja valittuihin otetaan yhteyttä.


Wiipurin taiteilijaresidenssi, Viipuri, Venäjä

DSC04777Taidekeskus Salmela avasi taiteilija-ateljeen Juho Lallukan kotitaloon Viipuriin 2010. Wiipurin taiteilija-ateljee on ensimmäinen suomalainen taiteilijaresidenssi Venäjällä ja toiminnan tarkoituksena on tukea eri alojen taiteilijoiden työskentelyä ainutlaatuisessa ilmapiirissä. Salmela kutsuu vuosittain 3-6 eri alojen taiteilijaa työskentelemään veloituksetta taiteilija-ateljeeseen.

Lallukan talo ja taiteilija-ateljee

Wiipurin taiteilija-ateljee sijaitsee Juho Lallukan vanhassa kotitalossa Viipurin keskustassa. Lallukan talo on yksi Viipurin kauneimmasta rakennuksesta ja sen on suunnitellut Allan Schulman (1863-1937). Kansallisromanttista tyyliä edustavan Lallukan toimitalon rakentaminen aloitettiin 1904 ja se avattiin kesällä 1906. Rakennus on entisöity ulkoapäin Venäjän museoviraston valvonnassa.

Taiteilijaresidenssin asunto ja ateljeetilat sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa, samoissa tiloissa, jossa Juho ja Marja Lallukka asuivat. 2008-2010 huoneistossa toteutettiin Arkkitehtitoimisto Riitta Vesala Oy:n suunnitelmien mukaan sisäremontti asunnon vanhaa henkeä kunnioittaen. Taiteilija-ateljee on kalustettu Maire Gullichsen ja Nils-Gustav Hahlin vuonna 1935 perustaman Artekin kalusteilla Alvar Aallon henkeen. Taiteilija-ateljee toimii taiteilijoiden yksityisenä asuntona ja työtilana. Alfred Kordelinin säätiö on tukenut Wiipurin taiteilija-ateljeen käyttöönottoa.

Hakeminen Wiipurin taiteilijaresidenssiin

Wiipurin taiteilijaresidenssi soveltuu taidemaalareiden lisäksi myös säveltäjille, kirjailijoille sekä muille kulttuurialan toimijoille. Asunnossa on työskentelytilojen lisäksi kalustetut asuintilat, vuode- ja liinavaatteet sekä astiat ja ruuanlaittovälineet. Wiipurin taiteilijaresidenssiin voi hakea eri pituisille työskentelyjaksoille. Lisäksi Wiipurin taiteilijaresidenssiin kutsutaan taiteilijoita työskentelemään.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala, p. 0400 656 432 tai info(at)taidekeskussalmela.fi


Salmelassa tapahtuu

yleiskuvat (15) rgb

Salmelan kesä 2017

Tutustu kesän taiteilijoihin

Kesän 2017 konsertit

Varaa lippusi nyt!

sillit

Ravintola Kesäheinä

Ravintola- ja kahvilapalvelut

Uutiset

Uutiset

Design: Haaja