Uutiset

Kohti kesää 2018

Taidekeskus Salmelan ovet sulkeutuivat kesän 2017 näyttelyn osalta sunnuntaina 13.8.2017. Salmelassa vieraili kesän aikana 31 000 kulttuurin ja taiteen ystävää. Kesän aikana näyttelyvieraita pyydettiin äänestämään kesän 2017 suosikkitaiteilijaa. Suosikkitaitelijaksi valikoitui kesän nuori taiteilija Essi Peltonen, jonka kasvoja ja ilmeitä esittävät teokset ihastuttivat yleisöä. Vastanneiden kesken arvottiin kahden hengen hotelliyö Hotel Kämpissä Helsingissä aamiaisineen. Lisäksi arvottiin kaksi lippupaketti Salmelan kesän 2018 tapahtumiin. Voittajiin on otettu yhteyttä. Voitot suuntasivat tällä kertaa Vantaalle, Mäntyharjulle ja Mikkeliin.

Liput kesän 2018 konsertteihin ovat jo varattavissa. Kesällä 2018 Taidekeskus Salmelassa soi upeita klassikoita ja raikkaita uutuuksia. Konserttien tähtinä kuullaan mm. Waltteri Torikkaa, Jorma Uotista sekä upeaa yhdysvaltalaista merijalkaväen soittokuntaa, Quantico Marine Corps Bandia. Kesän 2018 konserttiohjelmisto on nähtävissä täällä. Tule kokemaan Salmelan konserttien upea tunnelma ja tee lippuvarauksesi jo nyt, p. 050 3388 114 tai info(at)taidekeskussalmela.fi (arkisin klo 9-15). Verkkokauppamyynti aloitetaan myöhempänä ajankohtana.

Kesän 2018 näyttelyiden taiteilijat julkaisemme tammikuussa 2018. Jos taiteen nälkä yllättää jo sitä ennen niin verkkokauppamme palvelee 24/7 osoitteessa www.taidekeskussalmela.fi/kauppa.

Nuoret ilmaiseksi Salmelaan la 12.8.

NUORILLE ILMAINEN TAIDE-ELÄMYS TAIDEKESKUS SALMELASSA LAUANTAINA 12.8.

Salmelan kesä sujunut onnistuneesti, kävijämäärä nousemassa 31 000 kulttuurivieraaseen.

Taidekeskus Salmelan kesä Mäntyharjulla on sujunut onnistuneesti. Kesän kävijämäärä on kohoamassa noin 31 000 kulttuurivieraaseen. Näyttelyt ovat avoinna vielä 13.8. saakka joka päivä klo 11-18. Kesän ehdottomaksi suosikiksi taidenäyttelyissä ovat nousseet Salmelan kesän nuoren taiteilijan Essi Peltosen puhuttelevat, kasvoja, eleitä ja ilmeitä kuvaavat, maalaukset. Myös kuvanveistäjä Veikko Myllerin persoonalliset veistokset ovat ilahduttaneet yleisöä. Suurimman suosion sai kuitenkin Salmelan kesän uutuus, Big Band Festivaali. Kolmipäiväisellä festivaalilla heinäkuun lopussa esiintyivät muun muassa Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta sekä Johanna Försti, Mikael Konttinen ja Arto Paju Big Band. Big Band Festivaalin konsertit keräsivät yhteensä lähes 3 000 kuulijaa.

Ennen näyttelykauden loppua Taidekeskus Salmela haluaa tarjota kaikille 1987 syntyneille ja sitä nuoremmille ilmaisen taide-elämyksen. Tempaus järjestetään lauantaina 12.8. klo 11-18. Kaikki 0-30 vuotiaat pääsevät päivän aikana tutustumaan maksutta Taidekeskus Salmelan näyttelyihin. Salmela haluaa tuoda suomalaista nykytaidetta yhä enemmän tunnetuksi nuorille ja innostaa nuorta yleisöä tutustumaan taiteeseen. Salmelan yleisöprofiili on selkeästi uusiutumassa ja yhä useammin näyttelyissä vieraileekin nuoria ja lapsiperheitä. Päivän aikana järjestetään avoin yleisöopastus klo 14. Kierroksella pääsee tutustumaan tarkemmin kesän näyttelyn teoksiin ja taiteilijoihin.

Taidekeskus Salmelan toinen kohde, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo Kouvolassa on avoinna vielä 27. elokuuta saakka. Näyttelykokonaisuus Selviytyjät kuvaa suomalaisten eläinten elämää ja koskettavia luontonäkymiä ainutlaatuisella tavalla.  Näyttelyn taiteilijoina nähdään professori Jussi Mäntynen (1886-1978), luontokuvaaja Markus Varesvuo sekä kuvataiteilija Minna Pyykkö.

Näyttelyt avoinna 13.8. saakka

Taidekeskus Salmelan näyttelyt ovat vielä avoinna 13.8. saakka joka päivä klo 11-18. Tämän jälkeen Salmela hiljenee mutta vain hetkeksi sillä neljä residenssitaiteilijaa muuttaa elo-syyskuun vaihteessa Salmelan päärakennukseen työskentelemään.

Jos et ole vielä tutustunut Salmelan kesän 2017 näyttelyyn, nyt on sen aika!

Big band festivaali käynnistyy

Taidekeskus Salmelan kesä huipentuu  tulevana torstaina 27.7. alkavaan uutuustapahtumaan, Big Band Festivaaliin. Salmelan puistonäyttämöllä järjestettävällä festivaalilla kuullaan yhteensä kolme erilaista iltakonserttikokonaisuutta. Lisäksi iltapäivisin on tarjolla viihteellistä taustamusiikkia lapsiperheille.

Festivaalin aloittaa torstaina 27.7. Swing&Blues – Evergreen –konsertti. Konsertissa Bianca Morales ja Pepe Ahlqvist johdattavat kuulijat swingin ja bluesin tunnelmalliseen äänimaailmaan. Perjantai-iltana 28.7. juhlitaan itsenäistä Suomea. Rakuunasoittokunta solistinaan Jukka Kuoppamäki maalaavat sinivalkoisia säveliä Suomi 100 v –juhlakonsertissa. Festivaali huipentuu lauantaina 29.7., kun puistonäyttämön lavan valloittavat Swing&Latin – Sinatra&Soul –konsertissa iki-ihanat Mikael Konttinen ja Johanna Försti. Sekä torstain että lauantain konsertteja tahdittaa 24-miehinen Arto Paju Big Band. Konsertit alkavat klo 19.

Big Band Festivaali näkyy ja kuuluu myös päivisin kun laulaja Bianca Morales ja pianotaiteilija Zhenia Gimer viihdyttävät Salmelan kulttuurivieraita puistonäyttämöllä. Musiikkia tarjolla klo 14-16.

Konsertit ovat ennakkoon herättäneet suurta kiinnostusta. Monet ovat pitäneet Big Band Festivaalia tervetulleena lisänä suomalaisten musiikkifestivaalien joukossa. Lipunmyynti on sujunut kiihtyvällä tahdilla.

Swing&Latin – Sinatra & Soul konsertti on loppuunmyyty. Hyvän sään sattuessa lippuja saatavilla vielä ovelta kattamattomille paikoille. Lippuja (40 €/konsertti) festivaalin muihin konsertteihin on vielä saatavilla Taidekeskus Salmelan vastaanotosta tai p. 050 3388 114 (joka päivä klo 11-18).

Kansallispukupäivä Salmelassa 28.7.

Älä kainostele kansallispukua, pue se Salmelaan! Otamme Salmelassa varaslähdön viralliseen kansallispukujen tuuletuspäivään (5.8.) jo edellisellä viikolla. Kansallispukua voi tuulettaa perjantaina 28.7. niin taidenäyttelyissä kuin illalla itsenäistä Suomea juhlistavassa Sininen ja valkoinen – Suomi 100 vuotta juhlakonsertissa Salmelan puistonäyttämöllä.

Jos puku on vuosien varrella kutistunut kaapissa, voi jonkun sen osan yhdistää nykyvaatteisiin ja tuulettaa sitä. Ne jotka eivät omista kansallispukua, voivat pukea päällensä kansallispukuasenteen.

Kaikille pe 28.7. Salmelaan kansallispuku päällä saapuneille on varattu pieni lahja. Tervetuloa ihailemaan pukukavalkadia!

Taidenäyttelyt avoinna pe 28.7. poikkeuksellisesti tunnin pidempään klo 11-19. Sininen ja valkoinen – Suomi 100 vuotta juhlakonsertti Salmelan puistonäyttämöllä klo 19 alkaen. Solisteina Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta. Lippuja (40 €) saatavilla Salmelan päärakennuksen vastaanotosta, p. 050 3388 114.

 

J. Karjalainen loppuunmyyty

J. Karjalainen yhtyeineen saapuu musisoimaan Taidekeskus Salmelan puistonäyttämölle keskiviikkona 12.7. klo 19. Me ollaan sankareita kaikki -konsertissa kuullaan laaja kattaus kappaleita Karjalaisen uran varrelta.

J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Hän on kerta kerran jälkeen todistanut, että suomalaisessakin sielussa soi blues. Hän on levyttänyt useita klassikkokappaleita, kuten Doris, Ankkurinappi, Villejä lupiineja sekä Missä se Väinö on? Monet näistä lauluista ovat kiinteä osa suomalaista äänimaisemaa. Karjalaisen suosio koko kansan suosikkina on säilynyt vuosien ajan vaikka Karjalaisella on taiteilijana taipumus kulkea yllättäviinkin suuntiin.

Konsertti on tällä hetkellä loppuunmyyty. Aurinkoisella säällä lippuja voi tulla kysymään tapahtumapaikalta tuntia ennen konserttia.

Lukijamatka Salmelaan Kotka-Kvl

Lähde mukaan Kymen ja Kouvolan Sanomien lukijamatkalle Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon sekä Taidekeskus Salmelaan keskiviikkona 12.7.2017. Vierailun ohjelmaan kuuluu näyttelyihin tutustuminen molemmissa kohteissa, herkullinen lounas sekä suomalaisen musiikin legendan, J. Karjalaisen konsertti Salmelan puistonäyttämöllä väliaikatarjoiluineen.

Matkan hinta: 115 € / hlö (sis. näyttelylipun luonto- ja kulttuuritaloon sekä Taidekeskus Salmelaan, kahvin ja suolapalan, buffetruokailun ravintola Kesäheinässä, konserttilipun, väliaikatarjoilun sekä kuljetuksen)

Ilmoittautumiset Taidekeskus Salmelaan, p. 050 3388 114 (joka päivä klo 11-18).

Matka maksetaan Taidekeskus Salmelan tilille FI26 5271 2120 0418 57, OKOYFIHH, viestikenttään: lukijamatka

Bussikuljetus seuraavaa reittiä (Linja-autoliikenne P. Puolakka)

11.50 Kotka linja-autoasema
12.05 Karhula linja-autoasema
12.15 Leikari piha
12.30 Inkeroisten tori
12.45 Myllykosken linja-autoasema
13.00 Kouvolan linja-autoaseman tilauslaituri
13.15 Kuusankosken tilausajopysäkki (ent. R-kioski)
13.30 Valkealan seurakuntatalo
14.00 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo
Taidekeskus Salmela, Mäntyharju

Matkan ohjelma

klo 14                 Saapuminen Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon
kahvi/tee+suolapala, tutustuminen Selviytyjät –näyttelyyn

klo 15                 Lähtö Mäntyharjulle

klo 15.45           Saapuminen Taidekeskus Salmelaan
Tutustuminen Taidekeskus Salmelan näyttelyihin omaan tahtiin

klo 17.30           Buffetruokailu ravintola Kesäheinässä

klo 19.00           Me ollaan sankareita kaikki – J. Karjalainen (Salmelan puistonäyttämö)

Väliajalla kahvi/tee, pieni suolainen+makea pala

Konsertin jälkeen paluu samaa reittiä.

Kulttuurikierros Suomen kesässä

Suomen kesä on täynnä kiehtovia kulttuurikohteita. Tv-dokumentti Kulttuurikierros Suomen kesässä: Salmela, Vuohijärvi, Verla esittelee nimensä mukaisesti Suomen kulttuurikesän merkittävimpiä kohteita.

Ohjelmassa pääsemme tutustumaan kolmeen erilaiseen kohteeseen, Taidekeskus Salmelaan Mäntyharjussa sekä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon ja Unescon maailmanperintökohde Verlan puuhiomo ja pahvitehtaaseen Kouvolassa. Näemme kohteiden valmistautumista taiteen ja tapahtumien täyteiseen kesään historiallisten miljöiden keskellä.

Ohjelma on nähtävissä Katsomo-palvelussa.

Salmela MTV3-kanavalla 25.6.

MTV3 –kanavan kautta pääsee juhannuksena kesäiselle kulttuurikierrokselle, kun Taidekeskus Salmelasta, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalosta sekä maailmanperintökohde Verlasta kertova tv-ohjelma esitetään. Ohjelmassa tutustutaan kesäisten kulttuurikohteiden toimintaan.

Kulttuurikierros Suomen kesässä: Salmela, Vuohijärvi ja Verla esitetään MTV3 –kanavalla juhannussunnuntaina 25.6. klo 12.30. Ohjelma uusitaan samalla kanavalla maanantaina 26.6. klo 14.30. Ohjelma on nähtävissä ensiesityksen jälkeen Katsomo-palvelussa 20.8. saakka.

Salmela avoinna myös juhannuksena

Taidekeskus Salmelan näyttelyt ovat avoinna myös juhannuksena. Näyttelyihin voi tutustua joka päivä 13.8. saakka klo 11-18.

Ravintola Kesäheinä palvelee myös päivittäin. Kahvila avoinna klo 11-18, herkullinen flyygelibuffet katettuna klo 12-17.

Lippuja tuleviin konsertteihimme (mm. J. Karjalainen ke 12.7.) on saatavilla verkkokaupastamme taidekeskussalmela.fi/kauppa sekä Salmelan päärakennuksen vastaanotosta, p. 050 3388 114.

Valoisaa juhannusta!


Salmelassa tapahtuu

Salmelan kesä 2017

Tutustu kesän taiteilijoihin

Kesän 2018 konsertit

Varaa lippusi nyt!

Ravintola Kesäheinä

Ravintola- ja kahvilapalvelut

Tervetuloa Salmelaan!

Ohjeita Salmelaan saapuville

Uutiset

Uutiset

Design: Haaja