Uutiset

Kansallispukupäivä Salmelassa 28.7.

Älä kainostele kansallispukua, pue se Salmelaan! Otamme Salmelassa varaslähdön viralliseen kansallispukujen tuuletuspäivään (5.8.) jo edellisellä viikolla. Kansallispukua voi tuulettaa perjantaina 28.7. niin taidenäyttelyissä kuin illalla itsenäistä Suomea juhlistavassa Sininen ja valkoinen – Suomi 100 vuotta juhlakonsertissa Salmelan puistonäyttämöllä.

Jos puku on vuosien varrella kutistunut kaapissa, voi jonkun sen osan yhdistää nykyvaatteisiin ja tuulettaa sitä. Ne jotka eivät omista kansallispukua, voivat pukea päällensä kansallispukuasenteen.

Kaikille pe 28.7. Salmelaan kansallispuku päällä saapuneille on varattu pieni lahja. Tervetuloa ihailemaan pukukavalkadia!

Taidenäyttelyt avoinna pe 28.7. poikkeuksellisesti tunnin pidempään klo 11-19. Sininen ja valkoinen – Suomi 100 vuotta juhlakonsertti Salmelan puistonäyttämöllä klo 19 alkaen. Solisteina Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta. Lippuja (40 €) saatavilla Salmelan päärakennuksen vastaanotosta, p. 050 3388 114.

 

J. Karjalainen loppuunmyyty

J. Karjalainen yhtyeineen saapuu musisoimaan Taidekeskus Salmelan puistonäyttämölle keskiviikkona 12.7. klo 19. Me ollaan sankareita kaikki -konsertissa kuullaan laaja kattaus kappaleita Karjalaisen uran varrelta.

J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Hän on kerta kerran jälkeen todistanut, että suomalaisessakin sielussa soi blues. Hän on levyttänyt useita klassikkokappaleita, kuten Doris, Ankkurinappi, Villejä lupiineja sekä Missä se Väinö on? Monet näistä lauluista ovat kiinteä osa suomalaista äänimaisemaa. Karjalaisen suosio koko kansan suosikkina on säilynyt vuosien ajan vaikka Karjalaisella on taiteilijana taipumus kulkea yllättäviinkin suuntiin.

Konsertti on tällä hetkellä loppuunmyyty. Aurinkoisella säällä lippuja voi tulla kysymään tapahtumapaikalta tuntia ennen konserttia.

Lukijamatka Salmelaan Kotka-Kvl

Lähde mukaan Kymen ja Kouvolan Sanomien lukijamatkalle Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon sekä Taidekeskus Salmelaan keskiviikkona 12.7.2017. Vierailun ohjelmaan kuuluu näyttelyihin tutustuminen molemmissa kohteissa, herkullinen lounas sekä suomalaisen musiikin legendan, J. Karjalaisen konsertti Salmelan puistonäyttämöllä väliaikatarjoiluineen.

Matkan hinta: 115 € / hlö (sis. näyttelylipun luonto- ja kulttuuritaloon sekä Taidekeskus Salmelaan, kahvin ja suolapalan, buffetruokailun ravintola Kesäheinässä, konserttilipun, väliaikatarjoilun sekä kuljetuksen)

Ilmoittautumiset Taidekeskus Salmelaan, p. 050 3388 114 (joka päivä klo 11-18).

Matka maksetaan Taidekeskus Salmelan tilille FI26 5271 2120 0418 57, OKOYFIHH, viestikenttään: lukijamatka

Bussikuljetus seuraavaa reittiä (Linja-autoliikenne P. Puolakka)

11.50 Kotka linja-autoasema
12.05 Karhula linja-autoasema
12.15 Leikari piha
12.30 Inkeroisten tori
12.45 Myllykosken linja-autoasema
13.00 Kouvolan linja-autoaseman tilauslaituri
13.15 Kuusankosken tilausajopysäkki (ent. R-kioski)
13.30 Valkealan seurakuntatalo
14.00 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo
Taidekeskus Salmela, Mäntyharju

Matkan ohjelma

klo 14                 Saapuminen Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon
kahvi/tee+suolapala, tutustuminen Selviytyjät –näyttelyyn

klo 15                 Lähtö Mäntyharjulle

klo 15.45           Saapuminen Taidekeskus Salmelaan
Tutustuminen Taidekeskus Salmelan näyttelyihin omaan tahtiin

klo 17.30           Buffetruokailu ravintola Kesäheinässä

klo 19.00           Me ollaan sankareita kaikki – J. Karjalainen (Salmelan puistonäyttämö)

Väliajalla kahvi/tee, pieni suolainen+makea pala

Konsertin jälkeen paluu samaa reittiä.

Kulttuurikierros Suomen kesässä

Suomen kesä on täynnä kiehtovia kulttuurikohteita. Tv-dokumentti Kulttuurikierros Suomen kesässä: Salmela, Vuohijärvi, Verla esittelee nimensä mukaisesti Suomen kulttuurikesän merkittävimpiä kohteita.

Ohjelmassa pääsemme tutustumaan kolmeen erilaiseen kohteeseen, Taidekeskus Salmelaan Mäntyharjussa sekä Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon ja Unescon maailmanperintökohde Verlan puuhiomo ja pahvitehtaaseen Kouvolassa. Näemme kohteiden valmistautumista taiteen ja tapahtumien täyteiseen kesään historiallisten miljöiden keskellä.

Ohjelma on nähtävissä Katsomo-palvelussa.

Salmela MTV3-kanavalla 25.6.

MTV3 –kanavan kautta pääsee juhannuksena kesäiselle kulttuurikierrokselle, kun Taidekeskus Salmelasta, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalosta sekä maailmanperintökohde Verlasta kertova tv-ohjelma esitetään. Ohjelmassa tutustutaan kesäisten kulttuurikohteiden toimintaan.

Kulttuurikierros Suomen kesässä: Salmela, Vuohijärvi ja Verla esitetään MTV3 –kanavalla juhannussunnuntaina 25.6. klo 12.30. Ohjelma uusitaan samalla kanavalla maanantaina 26.6. klo 14.30. Ohjelma on nähtävissä ensiesityksen jälkeen Katsomo-palvelussa 20.8. saakka.

Salmela avoinna myös juhannuksena

Taidekeskus Salmelan näyttelyt ovat avoinna myös juhannuksena. Näyttelyihin voi tutustua joka päivä 13.8. saakka klo 11-18.

Ravintola Kesäheinä palvelee myös päivittäin. Kahvila avoinna klo 11-18, herkullinen flyygelibuffet katettuna klo 12-17.

Lippuja tuleviin konsertteihimme (mm. J. Karjalainen ke 12.7.) on saatavilla verkkokaupastamme taidekeskussalmela.fi/kauppa sekä Salmelan päärakennuksen vastaanotosta, p. 050 3388 114.

Valoisaa juhannusta!

Yleisöopastukset torstaisin

Taidekeskus Salmelan suositut yleisöopastuskierrokset käynnistyvät jälleen. Kaikille avoin yleisöopastus Salmelan taidenäyttelyissä joka torstai klo 12 alkaen. Tutustutaan syvemmin näyttelyn taiteilijoihin ja teemoihin näyttelyoppaan johdolla.

Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Opastuskieli Suomi. Lähtö Salmelan päärakennuksen vastaanotosta.

Salmelan avajaiset 10.6.2017

Taidekeskus Salmelan kulttuurikesän avajaisia vietetään lauantaina 10.6.2017. Kesän näyttelyt avautuvat klo 11 alkaen ja juhlallisuudet jatkuvat Avajaiskonsertilla klo 13.30. Avajaiskonsertissa kuullaan kauneimpia alkusoittoja, kun Sinfonia Lahti saapuu vierailulle Salmelan avajaiskonserttiin Mäntyharjun kirkkoon. Orkesteria johtaa kapellimestari Dima Slobodeniouk.

Salmelan kesän avajaisjuhlaa vietetään konsertin jälkeen Salmelan puistonäyttämöllä n. klo 14.45 alkaen. Kesän avauksen suorittaa hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen Kämp Collection Hotelsista. Tilaisuudessa nähdään ja kuullaan myös erikoisohjelmanumero ja kaikki kesän taiteilijat kukitetaan.

Taidekeskus Salmela on avoinna 10.6.-13.8.2017 joka päivä klo 11-18. Lämpimästi tervetuloa!

Videosarja kesän taiteilijoista

Tutustu Salmelan kesän 2017 taiteilijoihin ennakkoon. Videosarjassamme on esitelty 12 näyttelyssä esillä olevaa taiteilijaa, mm. taidemaalari Marjatta Tapiola sekä kuvanveistäjä Veikko Myller. Ensimmäisessä osassa teoksistaan kertoo kuvanveistäjä Aaron Heino.

Salmelan näyttelyt ovat avoinna 10.6.-13.8.2017 joka päivä klo 11-18.

Näyttelyripustus on aloitettu

Taidekeskus Salmelan kesän 2017 näyttelyn ripustaminen aloitettiin maanantaina 24.4. Tässä pieni vilkaisu ripustuspäivään ja kesän 2017 näyttelyyn. Voitte katsoa videon myös Youtubessa https://youtu.be/dnqoEQKJIgk

 


Salmelassa tapahtuu

Salmelan kesä 2017

Tutustu kesän taiteilijoihin

Kesän 2017 konsertit

Varaa lippusi nyt!

Ravintola Kesäheinä

Ravintola- ja kahvilapalvelut

Tervetuloa Salmelaan!

Ohjeita Salmelaan saapuville

Uutiset

Uutiset

Design: Haaja