Uutiset

Avoimet ovet Salmelassa 28.11.

Taidekeskus Salmelan päärakennus on toiminut syksyn ajan taiteilijaresidenssinä. Residenssissä asuvat ja työskentelevät taiteilijat esittelevät syksyn aikana syntyneitä teoksiaan yleisölle avoimien ovien päivässä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua residenssitoimintaan tiistaina 28.11.2017 klo 16-18.

Salmelan taiteilijaresidenssissä on syksyn ajan työskennellyt neljä taiteilijaa. Kuvataiteilijat Taru Aromäki (s. 1988) ja Tuuli Meriläinen (s. 1992) ovat opiskelleet kuvataiteilijoiksi Saimaan ammattikorkeakoulussa. Enni Kömmistö (s. 1976) on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden ammattikorkeakoulun muotoilu- ja taideinstituutissa. Jasmina Ijäs (s. 1990) on puolestaan itseoppinut kuvataiteilija, jonka teoksia oli esillä Salmelan näyttelyissä viime kesänä.

Näyttelykauden ulkopuolella Salmelan päärakennuksen näyttelytilat luovutetaan 4-8 nuoren taiteilijan käyttöön. Yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa Salmela haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita tarjoamalla työskentelymahdollisuuksia taiteilijaresidenssissä. Residenssitoiminta aloitettiin vuonna 1993 ja Salmelassa on työskennellyt lähes 200 nuorta taiteentekijää.

Salmela Black Friday 2017

Oletko valmis vuoden suurimpaan ostospäivään? Me olemme! Black Friday 2017 on täällä.

Yhdysvalloista Suomeen rantautunut Black Friday eli suomalaisittain Musta perjantai valtaa kivijalkaliikkeet ja verkkokaupat vuosittain kiitospäivän jälkeisenä perjantaina.

Tänä vuonna Black Friday on 24.11.2017. Myös Taidekeskus Salmelan verkkokauppa on mukana kampanjassa.

Tykkää Salmelasta Facebookissa, peukuta Black Friday tapahtumaa ja saat ensimmäisenä ilmoituksen Black Fridayn erikoistarjouksista. Tarjouksista ei kerrota missään muualla, joten muista peukuttaa! Tarjoukset löytyvät Salmelan verkkokaupasta pe 24.11.2017.

Luvassa uskomattoman edullisia tarjouksia Taidekeskus Salmelan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon tuotteista ja tapahtumista.

Bravo Aleksis Kivi!

Eläköön suomalainen kirjallisuus ja Aleksis Kivi. Tiistaina 10.10. vietettävän Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi verkkokaupassamme on meneillään hintamylläkkä. Upeaa kirjallisuutta saatavilla kampanjahinnoin. Hinnat ovat voimassa 15.10. saakka.

Verkkokaupastamme voitte hankkia vaivattomasti myös taidegrafiikkaa tai vaikka upeita taidejoulukortteja lähestyvään joulun aikaan.

Tervetuloa tutustumaan valikoimiin. Klikkaa sivun yläreunasta verkkokauppa tai surffaa osoitteeseen www.taidekeskussalmela.fi/kauppa

Kohti kesää 2018

Taidekeskus Salmelan ovet sulkeutuivat kesän 2017 näyttelyn osalta sunnuntaina 13.8.2017. Salmelassa vieraili kesän aikana 31 000 kulttuurin ja taiteen ystävää. Kesän aikana näyttelyvieraita pyydettiin äänestämään kesän 2017 suosikkitaiteilijaa. Suosikkitaitelijaksi valikoitui kesän nuori taiteilija Essi Peltonen, jonka kasvoja ja ilmeitä esittävät teokset ihastuttivat yleisöä. Vastanneiden kesken arvottiin kahden hengen hotelliyö Hotel Kämpissä Helsingissä aamiaisineen. Lisäksi arvottiin kaksi lippupaketti Salmelan kesän 2018 tapahtumiin. Voittajiin on otettu yhteyttä. Voitot suuntasivat tällä kertaa Vantaalle, Mäntyharjulle ja Mikkeliin.

Liput kesän 2018 konsertteihin ovat jo varattavissa. Kesällä 2018 Taidekeskus Salmelassa soi upeita klassikoita ja raikkaita uutuuksia. Konserttien tähtinä kuullaan mm. Waltteri Torikkaa, Jorma Uotista sekä upeaa yhdysvaltalaista merijalkaväen soittokuntaa, Quantico Marine Corps Bandia. Kesän 2018 konserttiohjelmisto on nähtävissä täällä. Tule kokemaan Salmelan konserttien upea tunnelma ja tee lippuvarauksesi jo nyt, p. 050 3388 114 tai info(at)taidekeskussalmela.fi (arkisin klo 9-15). Verkkokauppamyynti aloitetaan myöhempänä ajankohtana.

Kesän 2018 näyttelyiden taiteilijat julkaisemme tammikuussa 2018. Jos taiteen nälkä yllättää jo sitä ennen niin verkkokauppamme palvelee 24/7 osoitteessa www.taidekeskussalmela.fi/kauppa.

Nuoret ilmaiseksi Salmelaan la 12.8.

NUORILLE ILMAINEN TAIDE-ELÄMYS TAIDEKESKUS SALMELASSA LAUANTAINA 12.8.

Salmelan kesä sujunut onnistuneesti, kävijämäärä nousemassa 31 000 kulttuurivieraaseen.

Taidekeskus Salmelan kesä Mäntyharjulla on sujunut onnistuneesti. Kesän kävijämäärä on kohoamassa noin 31 000 kulttuurivieraaseen. Näyttelyt ovat avoinna vielä 13.8. saakka joka päivä klo 11-18. Kesän ehdottomaksi suosikiksi taidenäyttelyissä ovat nousseet Salmelan kesän nuoren taiteilijan Essi Peltosen puhuttelevat, kasvoja, eleitä ja ilmeitä kuvaavat, maalaukset. Myös kuvanveistäjä Veikko Myllerin persoonalliset veistokset ovat ilahduttaneet yleisöä. Suurimman suosion sai kuitenkin Salmelan kesän uutuus, Big Band Festivaali. Kolmipäiväisellä festivaalilla heinäkuun lopussa esiintyivät muun muassa Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta sekä Johanna Försti, Mikael Konttinen ja Arto Paju Big Band. Big Band Festivaalin konsertit keräsivät yhteensä lähes 3 000 kuulijaa.

Ennen näyttelykauden loppua Taidekeskus Salmela haluaa tarjota kaikille 1987 syntyneille ja sitä nuoremmille ilmaisen taide-elämyksen. Tempaus järjestetään lauantaina 12.8. klo 11-18. Kaikki 0-30 vuotiaat pääsevät päivän aikana tutustumaan maksutta Taidekeskus Salmelan näyttelyihin. Salmela haluaa tuoda suomalaista nykytaidetta yhä enemmän tunnetuksi nuorille ja innostaa nuorta yleisöä tutustumaan taiteeseen. Salmelan yleisöprofiili on selkeästi uusiutumassa ja yhä useammin näyttelyissä vieraileekin nuoria ja lapsiperheitä. Päivän aikana järjestetään avoin yleisöopastus klo 14. Kierroksella pääsee tutustumaan tarkemmin kesän näyttelyn teoksiin ja taiteilijoihin.

Taidekeskus Salmelan toinen kohde, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo Kouvolassa on avoinna vielä 27. elokuuta saakka. Näyttelykokonaisuus Selviytyjät kuvaa suomalaisten eläinten elämää ja koskettavia luontonäkymiä ainutlaatuisella tavalla.  Näyttelyn taiteilijoina nähdään professori Jussi Mäntynen (1886-1978), luontokuvaaja Markus Varesvuo sekä kuvataiteilija Minna Pyykkö.

Näyttelyt avoinna 13.8. saakka

Taidekeskus Salmelan näyttelyt ovat vielä avoinna 13.8. saakka joka päivä klo 11-18. Tämän jälkeen Salmela hiljenee mutta vain hetkeksi sillä neljä residenssitaiteilijaa muuttaa elo-syyskuun vaihteessa Salmelan päärakennukseen työskentelemään.

Jos et ole vielä tutustunut Salmelan kesän 2017 näyttelyyn, nyt on sen aika!

Big band festivaali käynnistyy

Taidekeskus Salmelan kesä huipentuu  tulevana torstaina 27.7. alkavaan uutuustapahtumaan, Big Band Festivaaliin. Salmelan puistonäyttämöllä järjestettävällä festivaalilla kuullaan yhteensä kolme erilaista iltakonserttikokonaisuutta. Lisäksi iltapäivisin on tarjolla viihteellistä taustamusiikkia lapsiperheille.

Festivaalin aloittaa torstaina 27.7. Swing&Blues – Evergreen –konsertti. Konsertissa Bianca Morales ja Pepe Ahlqvist johdattavat kuulijat swingin ja bluesin tunnelmalliseen äänimaailmaan. Perjantai-iltana 28.7. juhlitaan itsenäistä Suomea. Rakuunasoittokunta solistinaan Jukka Kuoppamäki maalaavat sinivalkoisia säveliä Suomi 100 v –juhlakonsertissa. Festivaali huipentuu lauantaina 29.7., kun puistonäyttämön lavan valloittavat Swing&Latin – Sinatra&Soul –konsertissa iki-ihanat Mikael Konttinen ja Johanna Försti. Sekä torstain että lauantain konsertteja tahdittaa 24-miehinen Arto Paju Big Band. Konsertit alkavat klo 19.

Big Band Festivaali näkyy ja kuuluu myös päivisin kun laulaja Bianca Morales ja pianotaiteilija Zhenia Gimer viihdyttävät Salmelan kulttuurivieraita puistonäyttämöllä. Musiikkia tarjolla klo 14-16.

Konsertit ovat ennakkoon herättäneet suurta kiinnostusta. Monet ovat pitäneet Big Band Festivaalia tervetulleena lisänä suomalaisten musiikkifestivaalien joukossa. Lipunmyynti on sujunut kiihtyvällä tahdilla.

Swing&Latin – Sinatra & Soul konsertti on loppuunmyyty. Hyvän sään sattuessa lippuja saatavilla vielä ovelta kattamattomille paikoille. Lippuja (40 €/konsertti) festivaalin muihin konsertteihin on vielä saatavilla Taidekeskus Salmelan vastaanotosta tai p. 050 3388 114 (joka päivä klo 11-18).

Kansallispukupäivä Salmelassa 28.7.

Älä kainostele kansallispukua, pue se Salmelaan! Otamme Salmelassa varaslähdön viralliseen kansallispukujen tuuletuspäivään (5.8.) jo edellisellä viikolla. Kansallispukua voi tuulettaa perjantaina 28.7. niin taidenäyttelyissä kuin illalla itsenäistä Suomea juhlistavassa Sininen ja valkoinen – Suomi 100 vuotta juhlakonsertissa Salmelan puistonäyttämöllä.

Jos puku on vuosien varrella kutistunut kaapissa, voi jonkun sen osan yhdistää nykyvaatteisiin ja tuulettaa sitä. Ne jotka eivät omista kansallispukua, voivat pukea päällensä kansallispukuasenteen.

Kaikille pe 28.7. Salmelaan kansallispuku päällä saapuneille on varattu pieni lahja. Tervetuloa ihailemaan pukukavalkadia!

Taidenäyttelyt avoinna pe 28.7. poikkeuksellisesti tunnin pidempään klo 11-19. Sininen ja valkoinen – Suomi 100 vuotta juhlakonsertti Salmelan puistonäyttämöllä klo 19 alkaen. Solisteina Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta. Lippuja (40 €) saatavilla Salmelan päärakennuksen vastaanotosta, p. 050 3388 114.

 

J. Karjalainen loppuunmyyty

J. Karjalainen yhtyeineen saapuu musisoimaan Taidekeskus Salmelan puistonäyttämölle keskiviikkona 12.7. klo 19. Me ollaan sankareita kaikki -konsertissa kuullaan laaja kattaus kappaleita Karjalaisen uran varrelta.

J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Hän on kerta kerran jälkeen todistanut, että suomalaisessakin sielussa soi blues. Hän on levyttänyt useita klassikkokappaleita, kuten Doris, Ankkurinappi, Villejä lupiineja sekä Missä se Väinö on? Monet näistä lauluista ovat kiinteä osa suomalaista äänimaisemaa. Karjalaisen suosio koko kansan suosikkina on säilynyt vuosien ajan vaikka Karjalaisella on taiteilijana taipumus kulkea yllättäviinkin suuntiin.

Konsertti on tällä hetkellä loppuunmyyty. Aurinkoisella säällä lippuja voi tulla kysymään tapahtumapaikalta tuntia ennen konserttia.

Lukijamatka Salmelaan Kotka-Kvl

Lähde mukaan Kymen ja Kouvolan Sanomien lukijamatkalle Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon sekä Taidekeskus Salmelaan keskiviikkona 12.7.2017. Vierailun ohjelmaan kuuluu näyttelyihin tutustuminen molemmissa kohteissa, herkullinen lounas sekä suomalaisen musiikin legendan, J. Karjalaisen konsertti Salmelan puistonäyttämöllä väliaikatarjoiluineen.

Matkan hinta: 115 € / hlö (sis. näyttelylipun luonto- ja kulttuuritaloon sekä Taidekeskus Salmelaan, kahvin ja suolapalan, buffetruokailun ravintola Kesäheinässä, konserttilipun, väliaikatarjoilun sekä kuljetuksen)

Ilmoittautumiset Taidekeskus Salmelaan, p. 050 3388 114 (joka päivä klo 11-18).

Matka maksetaan Taidekeskus Salmelan tilille FI26 5271 2120 0418 57, OKOYFIHH, viestikenttään: lukijamatka

Bussikuljetus seuraavaa reittiä (Linja-autoliikenne P. Puolakka)

11.50 Kotka linja-autoasema
12.05 Karhula linja-autoasema
12.15 Leikari piha
12.30 Inkeroisten tori
12.45 Myllykosken linja-autoasema
13.00 Kouvolan linja-autoaseman tilauslaituri
13.15 Kuusankosken tilausajopysäkki (ent. R-kioski)
13.30 Valkealan seurakuntatalo
14.00 Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo
Taidekeskus Salmela, Mäntyharju

Matkan ohjelma

klo 14                 Saapuminen Vuohijärven luonto- ja kulttuuritaloon
kahvi/tee+suolapala, tutustuminen Selviytyjät –näyttelyyn

klo 15                 Lähtö Mäntyharjulle

klo 15.45           Saapuminen Taidekeskus Salmelaan
Tutustuminen Taidekeskus Salmelan näyttelyihin omaan tahtiin

klo 17.30           Buffetruokailu ravintola Kesäheinässä

klo 19.00           Me ollaan sankareita kaikki – J. Karjalainen (Salmelan puistonäyttämö)

Väliajalla kahvi/tee, pieni suolainen+makea pala

Konsertin jälkeen paluu samaa reittiä.


Salmelassa tapahtuu

Salmelan taidenäyttelyt

Kesän 2018 konsertit

Varaa lippusi nyt!

Salmelan Facebook

Uusimmat kuulumiset

Verkkokauppa

Taidetta verkossa 24/7

Uutiset

Uutiset

Design: Haaja