fbpx

Uutiset

Taidekeskus Salmelan uudeksi festivaalijohtajaksi Sari Torniainen ja kapellimestariksi Arto Paju.

Taidekeskus Salmelan uudeksi festivaalijohtajaksi Sari Torniainen ja kapellimestariksi Arto Paju.

Salmelan edellisen festivaalijohtajan Eveliina Mäenpään siirtyessä uusiin tehtäviin, tarttuu Sari Torniainen festivaalijohtajan tehtävään juuri Salmelan 30-vuotisjuhlakesän kynnyksellä. Taidekeskus Salmela on Torniaiselle tuttu työnantaja, koska hän toiminut Taidekeskus Salmelan festivaalijohtajana vuosina 1999-2001. Taidekeskus Salmela on kulkenut Torniaisen mukana työsuhteen jälkeenkin, hän on osallistunut kesän kulttuuritapahtumiin vuosittain joko talkoolaisena tai innostuneena vieraana. Torniainen kertoo Salmelalla olleen aina aivan erityinen paikka sydämessään, eikä työtarjouksesta kieltäytyminen ollut vaihtoehto. Sari Torniainen on syntyperäinen mäntyharjulainen, joka on pääkaupunkiseudulla vietettyjen vuosien jälkeen kotiutunut uudelleen Mäntyharjulle. Koulutukseltaan Torniainen on valtiotieteiden maisteri Helsingin Yliopistosta. Aiemmin hän on työskennellyt mm. työkykykoordinaattorina ja asiantuntijana te-palveluissa sekä ammatillisen kuntoutuksen parissa.

Festivaalijohtaja vastaa kulttuuritapahtuman järjestelyistä, tiedotuksesta sekä markkinoinnista. Hän suunnittelee ja toteuttaa näyttelyitä sekä kesän tapahtumia yhteistyössä toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkalan kanssa. Toiminnan tärkeänä painopistealueena ovat jatkossakin nuoret taiteilijat, sekä monitaiteellisen ohjelmiston edelleen kehittäminen, laajentaminen ja tätä kautta aina uuden yleisön tavoittaminen. Festivaalijohtajan toimenkuvaan kuuluu myös ravintola Kesäheinän johtaminen. Torniainen on aloittanut tehtäväänsä perehtymisen huhtikuun lopulla.

Arto Paju on aloittanut maaliskuussa Taidekeskus Salmelan osa-aikaisena kapellimestarina. Hänellä on mittava kokemus trumpetistina mm. Helsingin Poliisisoittokunnasta, Kouvolan kaupunginorkesterista ja Kouvolan varuskuntasoittokunnasta. Viimeiset 10 vuotta Arto Paju on keskittynyt pääasiassa sovitustyöhön. Taidekeskus Salmelaan Arto Paju kirjoittaa konserttien sovitukset ja jonkin verran myös uusia sävellyksiä kantaesitettäväksi. Tänä kesänä Arto Pajun sovituksia kuullaan mm. Jukka Kuoppamäen 60 vuotta taiteilijana juhlakonsertissa, jossa orkesterina toimii Arto Paju Big Band. Oman kapellimestarin nimittämisen tavoitteena on kehittää yleisesti taidekeskuksen musiikkitapahtumia sekä erityisesti Salmela Big Band -festivaalia. Arto Paju vastaa sovitusten lisäksi myös sekä oman Big Bandinsä harjoituttamisesta, että Salmelan House Bandin kokoamisesta ja harjoituttamisesta. Oman kapellimestarin ansiosta Salmelassa saadaan jatkossa nauttia aina uusista sovituksista.

Taidekeskus Salmela on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema kulttuuritapahtuma, joka järjestää taidenäyttelyitä, konsertteja sekä tapahtumia niin Salmelassa Mäntyharjussa kuin Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalossa Kouvolassa. Toimintaan liittyy oleellisena osana nuorten taiteilijoiden residenssitoiminta Mäntyharjussa ja Lallukan taiteilijaresidenssissä Viipurissa.

Taidekeskus Salmela on avoinna päivittäin 8.6.-11.8.2019

 

Kuvamateriaalia medialle: www.taidekeskussalmela.fi/media (ei vaadi sisäänkirjautumista)

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja

Tuomas Hoikkala

  1. 0400 656 432 tuomas.hoikkala@taidekeskussalmela.fi

Ystävänpäivätarjous 14.2.

Hyvää ystävänpäivää!

Sinä, minä, ystävä, toveri, kamu ja Kaikki laulaa Salmelassa lauantaina 10.8.2019 klo 14.00.

Ystävänpäivänä Salmelan ystäville kaksi lippua yhden hinnalla ko. esitykseen. Tarjous voimassa 14.2.2019 Salmelan verkkokaupassa koodilla: kaveri2019

Osta liput nyt: https://www.taidekeskussalmela.fi/tapahtuma/kaikki-laulaa-salmelassa/

Yllätystä ystävänpäivään 14.2.

Ystävänpäivänä haluamme kiittää kaikkia kulttuurinystäviä ja tarjota mahtavan edun Salmelan verkkokauppaan.

Seuraa ilmoittelua 14.2. Salmelan nettisivuilla ja Facebookissa ja lunasta tuntuva etu itsellesi ja ystävällesi.

”Monta on kaunista,
monta on hyvää,
vaan yksi on parasta tunnetta syvää.”

Salmelan kesätyöpaikat

Taidekeskus Salmela on Suomen suurin kesäaikainen kuvataidefestivaali, jossa vierailee vuosittain yli 32 000 kävijää. Näyttelyiden lisäksi kesän ohjelmaan kuuluvat erilaiset konsertit ja tapahtumat. Ravintola Kesäheinä toimii Taidekeskus Salmelan näyttelyalueella tarjoten päivittäin buffetlounasta sekä kahvilapalveluita. Ravintolassa on A-oikeudet

Etsimme kesäsesonkiin 2019 seuraavia työntekijöitä (klikkaa linkkiä niin näet tarkemman kuvauksen)

Kokki, 1 paikka

Kahvilamyyjä, 1 paikka

Näyttelytyöntekijä, 3 paikkaa

Salmela mukana Matkamessuilla

Olemme mukana Matkamessuille 18.-20.1.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Taidekeskus Salmelan henkilökuntaa tavattavissa koko messujen ajan

Mikkelin seudun osastolla 6g2 ja
Kouvolan osastolla 6k30.

Tule kuulemaan tärpit ensi kesään sekä Taidekeskus Salmelan että toisen kohteemme, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon osalta.

Messuosastolta saatavissa myös huima messutarjous Salmelan kesän 2019 konsertteihin liittyen. Nykäise hihasta ja kysy lisää!

Kesän 2019 taiteilijat julkaistu

TAIDEKESKUS SALMELASSA 30-VUOTISJUHLAKESÄ
Salmelan näyttelyt avoinna 8.6.-11.8.2019 klo 11-18, ryhmille tilauksesta 13.5. alkaen

Suomen suosituimpiin kulttuuritapahtumiin kuuluva mäntyharjulainen Taidekeskus Salmela juhlii tulevana kesänä 30-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden ohjelmaan kuuluu entistä laajempi konserttiohjelmisto ja juhlanäyttely. Näyttelyissä on esillä mm. Salmelan toiminnan alkuvuosina mukana olleita taiteilijoita sekä aikaisempina kesinä Salmelan nuoreksi taiteilijaksi nimitettyjä taiteilijoita.

Rafael Wardi ja Salmelan perustajataiteilijat esillä päärakennuksessa

Rafael Wardi: Purjehdus

Juhlavuonna Taidekeskus Salmelan pääsalissa nähdään taidemaalari Rafael Wardin uutta tuotantoa. Wardi on toiminut aktiivisesti Suomen taidekentällä yli 60 vuoden ajan. Hänet tunnetaan etenkin värikkäistä, keltasävyisistä teoksistaan, tunnetuimpana presidentti Tarja Halosen muotokuva vuodelta 2002.

Salmelan ensimmäisten kesien taiteilijat ovat mukana näyttelyssä 1960-70 luvun teoksillaan. Näyttelyllä halutaan kunnioittaa heidän merkittävää panostaan Salmelan hyväksi. Esillä on teoksia kuvanveistäjä Laila Pulliselta sekä taidemaalari Esko Tirroselta, Ulla Rantaselta, Reino Hietaselta ja Kimmo Kaivannolta.

Salmelan nuoreksi taiteilijaksi vuosien varrella nimitettyjä taiteilijoita nostetaan esiin Domanderin näyttelyalueella Apteekkitalossa. Mukana ovat taiteilijat Ilkka Lammi (1976-2000), Henna Pohjola, Pekka Parviainen, Tiina Suikkanen, Kia Taegen, Johanna Lumme ja Essi Peltonen.

Juhlavuoden näyttelyissä teoskokoelmat esittelevät myös taidemaalarit Tuomo Saali, Tero Annanolli, Joel Sievers, Sofia Kukkonen ja Antti Rytkönen, kuvanveistäjät Juhani Saksa, Samuli Alonen, Pekka Rytkönen, Kasper Muttonen ja Tilla Kekki sekä lavastaja Erkki Saarainen. Salmelan kesän 2019 nuori taiteilija on kuvataiteilija Jasmina Ijäs.

Puistonäyttämö laajenee isoille orkestereille

Salmelan juhlakesän aloittaa lauantaina 8.6. naiskuoro Philomelan konsertti. Avajaiskonsertissa puistonäyttämöllä esiintyvä kuoro on voittanut mm. kuorojen maailmanmestaruuden World Choir Games -kilpailun Latvian Riiassa 2014. Kuoroa johtaa Marjukka Riihimäki. Puistonäyttämön ympäristöön valmistuu juhlavuoden avajaisiin graafisesta betonista valmistettu ympäristötaideteos, jonka on suunnitellut professori Juhani Pallasmaa. Teoksen toteutuksesta vastaa mäntyharjulainen Suutarinen Yhtiöt.

Salmelan puistonäyttämö laajenee talven aikana ja tarjoaa jatkossa mahdollisuuden isojen orkestereiden esiintymisille. Uudistettu esiintymislava täyttyy 50 soittajasta, kun 25.7. juhlitaan Jukka Kuoppamäen 60-vuotista uraa taiteilijana yhdessä Dannyn ja Katri Helenan kanssa. Mukana konsertissa ovat myös Kuoppamäen tyttäret Anna, Inka ja Taika. Musiikista vastaa Arto Paju Big Band & Soul Strings, johtajanaan Arto Paju.

Isolle lavalle on myös käyttöä 12.7. kun Helsingin poliisisoittokunta saapuu puistonäyttämölle täydessä kokoonpanossaan. Elvis-teemaisen konsertin solisteina kuullaan Sami Pitkämöä ja Mikko Leppilampea. Orkesterin johtajana toimii ylikapellimestari Sami Ruusuvuori.

Salmelan juhlakesä huipentuu 10.8. Kaikki laulaa Salmelassa yhteislaulutilaisuuteen, jonka vetäjinä toimivat laulajat Arja Koriseva sekä Mikael Konttinen ja orkesterina Salmela House Band kapellimestari Arto Pajun johdolla. Kesän aikana puistonäyttämöllä kuullaan myös jazzvirtuoosi Iiro Rantalaa (5.7.) sekä popin ja rockin legenda Eppu Normaalia (17.7.).

Kesän muissa tapahtumissa runoja, musiikkia ja taidetta

Su 30.6. Mäntyharjun kirkossa järjestetään runoja ja musiikkia yhdistävä juhlavuoden tapahtuma Rakkaudella. Tilaisuudessa esiintyvät lausuntataiteilija Liisamaija Laaksonen, näyttelijä Esko Salminen, oopperalaulajat Jaakko Ryhänen ja Johanna Rusanen, saksofonisti Tuomas Hoikkala sekä urkutaiteilija Ville Urponen.

Pe 2.8. taidenäyttelyistä pääsee nauttimaan pidennetyin aukioloajoin klo 21 saakka. Salmelan Taiteiden iltana voi mm. tavata näyttelyn taiteilijoita sekä osallistua teemakierroksille näyttelyoppaan johdolla.

Salmelaan uusia pääyhteistyökumppaneita

Taidekeskus Salmelan uudet pääyhteistyökumppanit vuodelle 2019 ovat Lapland Hotels ja Fortum. Pääyhteistyökumppanina jatkavat edelleen Kaakon viestintä, LähiTapiola, VMP, Taloustutkimus ja Mäntyharjun kunta.

Joulun aukioloajat

Taidekeskus Salmelan toimisto on suljettu 22.12.2018-1.1.2019. Palvelemme jälleen 2.1. alkaen.

Joulun välipäivinä voitte olla meihin yhteydessä lähettämällä sähköpostia info@taidekeskussalmela.fi. Vastaamme viesteihin 2.1. alkaen.

Verkkokauppa palvelee myös jouluna normaalisti. Postitettavien tilauksien toimituksissa saattaa esiintyä pientä viivettä.

 

Rauhaisaa joulun aikaa ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2019 toivottaa Taidekeskus Salmelan henkilökunta

Wanhan Ajan Joulu 8.12.

Vanhan ajan joulutunnelmaa, rauhallista meininkiä ja paljon tekemistä myös lapsille. Näistä tarpeista syntyy Mäntyharjussa itsenäisyyspäivän jälkeisenä lauantaina toisen kerran järjestettävä uusi joulutapahtuma.

Wanhan Ajan Joulu Taidekeskus Salmelan pihapiirin, Villa-Auroran ja Mäntyharjun kirkon alueella la 8.12.2018 klo 11-18.

Ilmainen bussikuljetus keskustan (Minimanin edestä) ja kirkonkylän välillä klo 11-18. Bussi poikkeaa myös juna-asemalla junien saapuessa.

Taidekeskus Salmelan myyntipisteeltä mm. taidejoulukortit joulun kauneimpiin tervehdyksiin.

Tapahtuman järjestää Yhdessä Tekijät ry.

Avoimet ovet Salmelassa 13.12.

Taidekeskus Salmelan päärakennus on toiminut syksyn ajan taiteilijaresidenssinä. Residenssissä asuvat ja työskentelevät taiteilijat esittelevät syksyn aikana syntyneitä teoksiaan yleisölle avoimien ovien päivässä.

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua residenssitoimintaan torstaina 13.12.2018 klo 16-18. Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

Residenssitaiteilijat:

Igor Baranov
Laura Heinonen
Liisa Parhiala
Joel Sievers
Ira Tatarnikova

Näyttelykauden ulkopuolella Salmelan päärakennuksen näyttelytilat luovutetaan nuorten taiteilijoiden käyttöön.

Yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa Salmela haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita tarjoamalla työskentelymahdollisuuksia taiteilijaresidenssissä. Residenssitoiminta aloitettiin vuonna 1993 ja Salmelassa on työskennellyt noin 200 nuorta taiteentekijää.

 

 

Eppu Normaali Salmelaan

Suomalaisen popin ja rockin legenda Eppu Normaali saapuu keikalle Taidekeskus Salmelaan Mäntyharjulle kesällä 2019. Yli 40 vuoden ajan suomalaisia ihastuttanut yhtye esiintyy Salmelan puistonäyttämöllä ke 17.7.2019 klo 19.00. Lipunmyynti konserttiin alkaa 1.11. Salmelan verkkokaupassa.

Itseltään näyttävä ja kuulostava Eppu Normaali on tehnyt historiaan jälkensä jättävän uran. Ikisuosittu yhtye on piirtynyt suomalaisten muistiin tavalla, johon vain harvat musiikintekijät uransa aikana pystyvät. Yhtyeen suosituimpia kappaleita ovat muun muassa Tahroja paperilla, Vuonna ’85 sekä Murheellisten laulujen maa.

Vuonna 1976 perustetussa yhtyeessä soittavat Martti Syrjä (laulu), Mikko ”Pantse” Syrjä (kitara, laulu), Juha Torvinen (kitara), Sami Ruusukallio (basso) ja Aku Syrjä (rummut). Yhtye on ollut keikkatauolla kesästä 2017 lähtien mutta palaa nyt esiintymislavoille.

Taidekeskus Salmela on jo aikaisemmin julkaissut 30-vuotisjuhlakesän muun konserttiohjelmiston. Eppu Normaalin lisäksi Salmelassa kuullaan kesän 2019 aikana mm. jazzvirtuoosi Iiro Rantalaa, 60-vuotistaiteilijajuhlaa viettävää Jukka Kuoppamäkeä, naiskuoro Philomelaa sekä Helsingin poliisisoittokuntaa kapellimestarinaan Sami Ruusuvuori. Poliisisoittokunnan Elvis-teemaisen konsertin solisteiksi on vahvistunut Tanssii tähtien kanssa ohjelmasta tutut Sami Pitkämö ja Mikko Leppilampi.

Salmelan juhlakesä huipentuu 10.8. Kaikki laulaa Salmelassa yhteislaulutilaisuuteen, jonka vetäjinä toimivat laulajat Arja Koriseva sekä Mikael Konttinen ja orkesterina Salmela House Band kapellimestari Arto Pajun johdolla. Konserttiohjelmisto on kokonaisuudessaan nähtävissä Salmelan verkkosivuilla www.taidekeskussalmela.fi/tapahtumat.


Salmelassa tapahtuu

Salmelan taidenäyttelyt

Tapahtumat & konsertit

Lue lisää

Salmelan Facebook

Uusimmat kuulumiset

Verkkokauppa

Taidetta verkossa 24/7

Uutiset

Uutiset

Design: Haaja