Uutiset

Avoimet ovet Salmelassa to 22.3.

Teos: Nina Bask

Taidekeskus Salmelan päärakennus on toiminut talven ajan taiteilijaresidenssinä. Residenssissä asuvat ja työskentelevät taiteilijat esittelevät kevään aikana syntyneitä teoksiaan yleisölle avoimien ovien päivässä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua residenssitoimintaan torstaina 22.3.2018 klo 16-18.

Salmelan taiteilijaresidenssissä on syksyn ajan työskennellyt neljä taiteilijaa. Taiteilijoista Nina Bask (s. 1981) on opiskellut Aalto-yliopistossa taiteen maisteriksi ja Tanja Koskinen (s. 1974) Saimaan ammattikorkeakoulussa kuvataiteilijaksi. V.S. Panula (s. 1988) ja Enni Kömmistö (s. 1976) ovat puolestaan opiskelleet kuvataiteita Lahden ammattikorkeakoulussa.

Näyttelykauden ulkopuolella Salmelan päärakennuksen näyttelytilat luovutetaan nuorten taiteilijoiden käyttöön. Syys- ja kevätkausilla residenssissä työskentelee yhteensä 6-10 taiteilijaa. Yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa Salmela haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita tarjoamalla työskentelymahdollisuuksia taiteilijaresidenssissä. Residenssitoiminta aloitettiin vuonna 1993 ja Salmelassa on työskennellyt noin 200 nuorta taiteentekijää.

Taidekeskus Salmela ja Repin-instituutin kuvataidekoulutus yhteistyöhön

Taidekeskus Salmela ja Repin-instituutin kuvataidekoulutus käynnistävät uudenlaisen yhteistyön vuonna 2018.  Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen jatkumona on jatkossa Taidekeskus Salmelan tarjoama mahdollisuus residenssityöskentelyyn sekä kesänäyttelyyn osallistumiseen. Yhteisprojektin tarkoituksena on luoda ura- ja työmahdollisuuksia kuvataiteilijoille.

Taidekeskus Salmela ja Repin-instituutin kuvataidekoulutus ovat olleet luonnollisessa vuorovaikutuksessa jo yli 10 vuoden ajan, jolloin valmistuneita kuvataiteilijoita on valittu Taidekeskus Salmelan näyttelyihin ja residenssiin. Taidekeskus Salmelan taiteilijoista on myös tullut Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen opettajia. Kuvataiteilijoiden korkeatasoisen koulutuksen ja toimeentulon kehittäminen ovat Taidekeskus Salmelan ja Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen toiminnan yhteisiä tavoitteita.

Taidekeskus Salmela on Mäntyharjulla sijaitseva yksi Suomen suurin kesäaikainen taidenäyttely. Salmelassa esitellään vuosittain teoskokoelmia suomalaisen nykytaiteen konkareilta sekä nuorilta lupauksilta. Talvikuukausien aikana Salmelan päärakennus toimii nuorten taiteilijoiden residenssinä.

Kotkassa järjestettävä Repin-instituutin kuvataidekoulutus on maan ainoa klassisen kuvataiteen koulutusohjelma. Erityispiirteenä kuvataidekoulutuksessa on Pietarin taideakatemiassa säilyneen perinteen ja osaamisen hyödyntäminen opetuksen korkean tason varmistamiseksi. Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen tavoitteena on vahvistaa visuaalisten alojen ammattilaisten laaja-alaista osaamista. Kuvataidekoulutuksessa opiskelee ammattilaisia sekä nuoria uransa alkutaipaleella olevia tekijöitä.

Vuonna 2018 käynnistetään yhteisprojekti kuvataiteilijoiden uramahdollisuuksien ja työllistymisen edistämiseksi. Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen jatkumona on jatkossa Taidekeskus Salmelan tarjoama mahdollisuus residenssityöskentelyyn sekä kesänäyttelyyn osallistumiseen. Tämä lisää kansainvälisen tuulahduksen Salmelan residenssitoimintaan mahdollistaen residenssityöskentely-mahdollisuuden myös ulkomaalaisille taiteilijoille. Taidekeskus Salmela ja Repin-instituutin kuvataidekoulutus tekevät taiteilijavalinnat yhteistyössä, suunnitellen yhdessä myös muita tulevia projekteja.

Kesäksi töihin Salmelaan

Haemme kesätyöntekijöitä seuraaviin tehtäviin ajalle 4.6.-14.8.2018

Kokki tai keittiöpäällikkö (1 paikka)

Työtehtäviin kuuluu noutopöytätuotteiden valmistus. Osaamisen mukaan myös elintarvikkeiden tilaukset ym. keittiöpäällikön tehtävät (ei välttämätöntä). Tehtävä edellyttää hygieniapassia ja voimassa olevaa salmonellatodistusta. Toivomme, että olet oma-aloitteinen ja kykenet työskentelmään paineen alla (kiireessä) sekä itsenäisesti. Voit olla myös alan opiskelija.

Muistakin kesätyöpaikkoja saattaa tulla auki, kunhan selvitämme tarpeen. Seuraa ilmoittelua.

Odotamme hyvää ja iloista palveluasennetta, reipasta työotetta, luotettavuutta ja joustavuutta. Edellytämme työnhakijoilta vähintään 17 vuoden ikää ja oma-aloitteisuutta. Palkkaus kokemuksen mukaan.

Taidekeskus Salmela ja ravintola Kesäheinä ovat avoinna 9.6.-12.8.2018 joka päivä klo 11-18.

Vapaamuotoinen hakemus lähetetään 28.2.2018 mennessä osoitteeseen eveliina.maenpaa@taidekeskussalmela.fi. Haastatteluun pyydettäviin otetaan yhteyttä.

Lisätietoja: festivaalijohtaja Eveliina Mäenpää, p. 050 328 7020 (arkisin klo 9-15) tai eveliina.maenpaa@taidekeskussalmela.fi

 

Tapahtumatalkoolaiseksi Salmelaan

Etsimme tapahtumatalkooväkeä Taidekeskus Salmelaan konserttipäiviksi pe 29.6., ke 11.7. sekä to 19.7. Konserteissa esiintyvät mm. supersuosittu Waltteri Torikka sekä Jorma Uotinen. Talkoolaiseksi ovat tervetulleita kaikki yli 16 vuotiaat. Työaika konserttipäivinä sijoittuu klo 11-21.30 väliselle ajalle riippuen työtehtävästä. Talkoolaiset tekevät max. 8 tunnin työvuoron.

Etusijalla ovat henkilöt, jotka pystyvät osallistumaan useampaan konserttipäivään. Useampaan konserttiin osallistuville on talkoolaisetujen lisäksi luvassa lisäetu. Toivomme kaikilta hakijoilta positiivista mieltä ja iloista palveluasennetta. Talkootyöstä ei makseta palkkaa.

SALMELAN TAPAHTUMIEN 2018 TALKOOLAISEDUT

– Taidekeskus Salmela t-paita annetaan vain talkoolaisille. Paita pidetään yllä työvuoron ajan.
– Ruokailu työpäivänä
– Näyttelylippu Taidekeskus Salmelaan kesän 2018 aikana käytettäväksi
– Kaikki työtehtävät on järjestetty niin, että voit nauttia konsertista työtehtäväsi aikana tai sen jälkeen.

Tehtäviä on monia erilaisia, joten kerro meille toiveesi ja erityisosaamisesi.

Oppaat ohjaavat näyttelyvieraita kulkemaan alueella ja konserttivieraita löytämään mukavat istumapaikat katsomosta.

Näyttelyoppaat esittelevät kesän taidenäyttelyitä asiakkaille. Tehtävään koulutetaan. (Näyttelyoppaille tarvetta myös satunnaisina muina päivinä kesän aikana)

Järjestyksenvalvontaan tarvitaan vastuullisia täysi-ikäisiä henkilöitä, joilla on voimassa oleva järjestyksenvalvojakortti (K-18).

Pop up –kahvilaan tarvitsemme reippaita myyjiä. Vastaat tuotteiden myynnistä ja riittävyydestä. Hygieniapassi on eduksi muttei välttämätön.

Siivouksessa huolehdit konserttialueen sekä wc-tilojen siisteydestä ja viihtyvyydestä. Keräät astioita ja toimitat ne astiahuoltoon.

Liikenteenohjauksessa ohjaat paikalle saapuvia autoja löytämään oman paikkansa. Liikenteenohjauksessa työskentelevien tulee olla täysi-ikäisiä. Voimassaoleva Tieturva 1 –pätevyys plussaa mutta ei välttämätön (K-18).

Rakennetaan yhdessä upeita elämyksiä! Ilmoittaudu mukaan. Haku päättyy huhtikuun 2018 lopussa (tai kun sopivat henkilöt tehtäviin löytyvät).

Haethan töihin vasta kun olet varma osallistumisestasi!

Ilmoittaudu: https://goo.gl/forms/UxyxuVFUIG641M3n1

Lisätietoja: info@taidekeskussalmela.fi, p. 050 3388 114

Kulttuuri ja urheilu kohtaavat

KULTTUURI JA URHEILU KOHTAAVAT SALMELASSA

Taidekeskus Salmelan näyttelyt avoinna 9.6.-12.8.2018 päivittäin klo 11-18.

Juhani Linnovaara: Runoilijan muotokuva, öljy kankaalle, 1972

Salmelan kesän taiteilijoina kuvataiteen mestarit Juhani Linnovaara ja Marika Mäkelä

Taidekeskus Salmelan kesän 2018 taiteilijat on julkaistu. Näyttelyissä ovat tulevana kesänä esillä kuvataiteilijat Juhani Linnovaara, Paavo Pelvo, Susanna Pälviä, Jasmina Ijäs, Enni Kömmistö, Matti Metsämaa, työpari Tuomo Rosenlund ja Johanna Pohjavirta, kuvanveistäjät Arvo Siikamäki, Kimmo Schroderus, Olli Mantere, Johanna Häiväoja ja Mi Kuoppa sekä taidemaalarit Marika Mäkelä, Jan Neva, Antti Hakkarainen, Eeva Vesterinen, Jakke Haapanen, Taneli Stenberg ja Igor Baranov.

Antti Hakkarainen on Salmelan kesän nuori taiteilija

Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi on valittu taidemaalari Antti Hakkarainen (s. 1985). Nurmeslaisen Hakkaraisen maalausten aiheet perustuvat omakohtaiseen luontokokemukseen. Hakkarainen sijoittui Taidekeskus Salmelan nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailussa III. sijalle vuonna 2016.

Muotokuvanäyttely urheilusankareistamme

Kulttuuri ja urheilu kohtaavat Salmelan kesässä Suomen urheilusankarit -muotokuvakokonaisuuden myötä. Teoskokonaisuus on kunnianosoitus huippu-urheilijoillemme, jotka ovat vuosien ajan tehneet määrätietoisesti työtä suomalaisen urheilun ja kansallishengen kohottamiseksi. Muotokuvien toteutuksesta vastaavat Salmelassa esillä olleet lahjakkaat nuoret taiteilijat. Urheilijoita ja taiteilijoita yhdistää erityislahjakkuus. Molemmilta vaaditaan lajissaan pitkäjänteistä ja kurinalaista työtä mutta myös luovuutta ja heittäytymistä.

Näyttelykokonaisuudessa ovat mukana ralliautoilija Marcus Grönholm (Topi Ruotsalainen), mäkihyppääjä Matti Nykänen (Henna Pohjola), keihäänheittäjä Tero Pitkämäki (Taneli Stenberg), lumilautailija Enni Rukajärvi (Tiina Suikkanen), jääkiekkoilija Teemu Selänne (Netta Tiitinen), nyrkkeilijä Eva Wahlström (Essi Peltonen) sekä kestävyysjuoksija Lasse Virén (Nana Matikkala). Salmelan kesän jälkeen näyttelykokonaisuus asetetaan esille vuonna 2019 avattavaan uudistuneeseen Urheilumuseoon.

Salmelan puistonäyttämö laajenee – jatkossa yli 1000 istumapaikkaa

Salmelan puistonäyttämöllä toteutetaan parhaillaan mittavaa laajennushanketta. Tulevana kesänä katetusta katsomosta löytyy yli 1000 istumapaikkaa. Lisäksi palvelupisteitä lisätään yleisön viihtyvyyden takaamiseksi. Salmelan puistonäyttämön ohjelmistossa kesän aikana kuullaan pe 29.6. klo 19 DDT Jazzbandin & Jussi Raittisen juhlakonsertti, ke 11.7. klo 15 ja 19 upeaääninen Waltteri Torikka ja Arto Paju Big Band sekä to 19.7. klo 19 Jorma Uotisen ja Helena Lindgrenin musiikintäyteinen esitys Ei huono!

Yhdysvaltain merijalkaväen edustussoittokunta ensivierailulla Suomessa

Salmelan avajaiskonsertissa la 9.6. klo 13.30 esiintyy Mieskuoro Laulajat kuoronjohtajana Paavo Hyökki ja solistina Mika Pohjonen. Kulttuurikesä avataan virallisesti konsertin jälkeen avajaisjuhlassa Salmelan puistonäyttämöllä.

Kulttuurikesän ohjelma huipentuu su 29.7. klo 14.30 kun Mäntyharjun kirkossa järjestettävässä konsertissa esiintyy merijalkaväkeä edustava Quantico Marine Corps Band Virginiasta, USAsta. Salmelan konsertti on orkesterin ensiesiintyminen Suomessa. Konsertti järjestetään yhteistyössä Hamina Tattoon kanssa.

Hyvää joulua!

Taidekeskus Salmela toivottaa rauhaisaa joulua ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2018.

Toimistomme on suljettu 23.12.2017-1.1.2018. Olemme tavoitettavissa jälleen 2.1. klo 9.00 alkaen.

 

Joulun aukioloajat 2017

Taidekeskus Salmelan toimisto on suljettu 23.12.2017-1.1.2018 välisen ajan kun vietämme joululomaa. Tämän vuoksi verkkokaupan postituksissa voi esiintyä pieniä viivästyksiä mutta pyrimme toimittamaan tilatut tuotteet mahdollisimman nopeasti.

Palaamme toimistolle jälleen ensi vuonna 2.1.2018 klo 9.00.

Rauhaisaa joulun aikaa ja elämyksien täyteistä vuotta 2018 toivottaa Taidekeskus Salmelan henkilökunta

Lipunmyynti 2018 käynnissä

Lipunmyynti Taidekeskus Salmelan kesän 2018 tapahtumiin on parhaillaan käynnissä. Kesällä 2018 Salmelassa esiintyvät mm. Mieskuoro Laulajat, DDT Jazzband, Waltteri Torikka sekä Quantico Marine Corps Band. Voitte ostaa liput tapahtumiimme kätevästi verkkokaupan kautta, soittamalla myyntipalveluumme p. 050 3388 114 (arkisin klo 9-15) tai sähköpostitse info@taidekeskussalmela.fi.

Lippujen lähetyksen aloitamme viimeistään tammikuussa vko 2/2018.

Suurien ryhmien varaukset suosittelemme tekemään myyntipalvelumme kautta, p. 050 3388 114 (arkisin klo 9-15). Räätälöidään yhdessä teille elämyksellinen kulttuuripäivä Salmelassa.

Avoimet ovet Salmelassa 28.11.

Taidekeskus Salmelan päärakennus on toiminut syksyn ajan taiteilijaresidenssinä. Residenssissä asuvat ja työskentelevät taiteilijat esittelevät syksyn aikana syntyneitä teoksiaan yleisölle avoimien ovien päivässä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua residenssitoimintaan tiistaina 28.11.2017 klo 16-18.

Salmelan taiteilijaresidenssissä on syksyn ajan työskennellyt neljä taiteilijaa. Kuvataiteilijat Taru Aromäki (s. 1988) ja Tuuli Meriläinen (s. 1992) ovat opiskelleet kuvataiteilijoiksi Saimaan ammattikorkeakoulussa. Enni Kömmistö (s. 1976) on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden ammattikorkeakoulun muotoilu- ja taideinstituutissa. Jasmina Ijäs (s. 1990) on puolestaan itseoppinut kuvataiteilija, jonka teoksia oli esillä Salmelan näyttelyissä viime kesänä.

Näyttelykauden ulkopuolella Salmelan päärakennuksen näyttelytilat luovutetaan 4-8 nuoren taiteilijan käyttöön. Yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa Salmela haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita tarjoamalla työskentelymahdollisuuksia taiteilijaresidenssissä. Residenssitoiminta aloitettiin vuonna 1993 ja Salmelassa on työskennellyt lähes 200 nuorta taiteentekijää.

Salmela Black Friday 2017

Oletko valmis vuoden suurimpaan ostospäivään? Me olemme! Black Friday 2017 on täällä.

Yhdysvalloista Suomeen rantautunut Black Friday eli suomalaisittain Musta perjantai valtaa kivijalkaliikkeet ja verkkokaupat vuosittain kiitospäivän jälkeisenä perjantaina.

Tänä vuonna Black Friday on 24.11.2017. Myös Taidekeskus Salmelan verkkokauppa on mukana kampanjassa.

Tykkää Salmelasta Facebookissa, peukuta Black Friday tapahtumaa ja saat ensimmäisenä ilmoituksen Black Fridayn erikoistarjouksista. Tarjouksista ei kerrota missään muualla, joten muista peukuttaa! Tarjoukset löytyvät Salmelan verkkokaupasta pe 24.11.2017.

Luvassa uskomattoman edullisia tarjouksia Taidekeskus Salmelan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon tuotteista ja tapahtumista.


Salmelassa tapahtuu

Salmelan taidenäyttelyt

Kesän 2018 konsertit

Varaa lippusi nyt!

Salmelan Facebook

Uusimmat kuulumiset

Verkkokauppa

Taidetta verkossa 24/7

Uutiset

Uutiset

Design: Haaja