Uutiset

Kulttuuri ja urheilu kohtaavat

KULTTUURI JA URHEILU KOHTAAVAT SALMELASSA

Taidekeskus Salmelan näyttelyt avoinna 9.6.-12.8.2018 päivittäin klo 11-18.

Juhani Linnovaara: Runoilijan muotokuva, öljy kankaalle, 1972

Salmelan kesän taiteilijoina kuvataiteen mestarit Juhani Linnovaara ja Marika Mäkelä

Taidekeskus Salmelan kesän 2018 taiteilijat on julkaistu. Näyttelyissä ovat tulevana kesänä esillä kuvataiteilijat Juhani Linnovaara, Paavo Pelvo, Susanna Pälviä, Jasmina Ijäs, Enni Kömmistö, Matti Metsämaa, työpari Tuomo Rosenlund ja Johanna Pohjavirta, kuvanveistäjät Arvo Siikamäki, Kimmo Schroderus, Olli Mantere, Johanna Häiväoja ja Mi Kuoppa sekä taidemaalarit Marika Mäkelä, Jan Neva, Antti Hakkarainen, Eeva Vesterinen, Jakke Haapanen, Taneli Stenberg ja Igor Baranov.

Antti Hakkarainen on Salmelan kesän nuori taiteilija

Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi on valittu taidemaalari Antti Hakkarainen (s. 1985). Nurmeslaisen Hakkaraisen maalausten aiheet perustuvat omakohtaiseen luontokokemukseen. Hakkarainen sijoittui Taidekeskus Salmelan nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailussa III. sijalle vuonna 2016.

Muotokuvanäyttely urheilusankareistamme

Kulttuuri ja urheilu kohtaavat Salmelan kesässä Suomen urheilusankarit -muotokuvakokonaisuuden myötä. Teoskokonaisuus on kunnianosoitus huippu-urheilijoillemme, jotka ovat vuosien ajan tehneet määrätietoisesti työtä suomalaisen urheilun ja kansallishengen kohottamiseksi. Muotokuvien toteutuksesta vastaavat Salmelassa esillä olleet lahjakkaat nuoret taiteilijat. Urheilijoita ja taiteilijoita yhdistää erityislahjakkuus. Molemmilta vaaditaan lajissaan pitkäjänteistä ja kurinalaista työtä mutta myös luovuutta ja heittäytymistä.

Näyttelykokonaisuudessa ovat mukana ralliautoilija Marcus Grönholm (Topi Ruotsalainen), mäkihyppääjä Matti Nykänen (Henna Pohjola), keihäänheittäjä Tero Pitkämäki (Taneli Stenberg), lumilautailija Enni Rukajärvi (Tiina Suikkanen), jääkiekkoilija Teemu Selänne (Netta Tiitinen), nyrkkeilijä Eva Wahlström (Essi Peltonen) sekä kestävyysjuoksija Lasse Virén (Nana Matikkala). Salmelan kesän jälkeen näyttelykokonaisuus asetetaan esille vuonna 2019 avattavaan uudistuneeseen Urheilumuseoon.

Salmelan puistonäyttämö laajenee – jatkossa yli 1000 istumapaikkaa

Salmelan puistonäyttämöllä toteutetaan parhaillaan mittavaa laajennushanketta. Tulevana kesänä katetusta katsomosta löytyy yli 1000 istumapaikkaa. Lisäksi palvelupisteitä lisätään yleisön viihtyvyyden takaamiseksi. Salmelan puistonäyttämön ohjelmistossa kesän aikana kuullaan pe 29.6. klo 19 DDT Jazzbandin & Jussi Raittisen juhlakonsertti, ke 11.7. klo 15 ja 19 upeaääninen Waltteri Torikka ja Arto Paju Big Band sekä to 19.7. klo 19 Jorma Uotisen ja Helena Lindgrenin musiikintäyteinen esitys Ei huono!

Yhdysvaltain merijalkaväen edustussoittokunta ensivierailulla Suomessa

Salmelan avajaiskonsertissa la 9.6. klo 13.30 esiintyy Mieskuoro Laulajat kuoronjohtajana Paavo Hyökki ja solistina Mika Pohjonen. Kulttuurikesä avataan virallisesti konsertin jälkeen avajaisjuhlassa Salmelan puistonäyttämöllä.

Kulttuurikesän ohjelma huipentuu su 29.7. klo 14.30 kun Mäntyharjun kirkossa järjestettävässä konsertissa esiintyy merijalkaväkeä edustava Quantico Marine Corps Band Virginiasta, USAsta. Salmelan konsertti on orkesterin ensiesiintyminen Suomessa. Konsertti järjestetään yhteistyössä Hamina Tattoon kanssa.

Kesäksi töihin Salmelaan

Haemme kesätyöntekijöitä seuraaviin tehtäviin ajalle 4.6.-14.8.2018

Näyttelytyöntekijä (2 paikkaa)

Työtehtäviin kuuluu mm. näyttelylippujen ja taiteen myynti, asiakaspalvelu ja ryhmäopastukset. Salmela järjestää koulutuksen tehtäviin.

Kokki tai keittiöpäällikkö (1 paikka)

Työtehtäviin kuuluu noutopöytätuotteiden valmistus. Osaamisen mukaan myös elintarvikkeiden tilaukset ym. keittiöpäällikön tehtävät (ei välttämätöntä). Tehtävä edellyttää hygieniapassia ja voimassa olevaa salmonellatodistusta. Toivomme, että olet oma-aloitteinen ja kykenet työskentelmään paineen alla (kiireessä) sekä itsenäisesti. Voit olla myös alan opiskelija.

Muistakin kesätyöpaikkoja saattaa tulla auki, kunhan selvitämme tarpeen. Seuraa ilmoittelua.

Odotamme hyvää ja iloista palveluasennetta, reipasta työotetta, luotettavuutta ja joustavuutta. Edellytämme työnhakijoilta vähintään 17 vuoden ikää ja oma-aloitteisuutta. Palkkaus kokemuksen mukaan.

Taidekeskus Salmela ja ravintola Kesäheinä ovat avoinna 9.6.-12.8.2018 joka päivä klo 11-18.

 

Vapaamuotoinen hakemus lähetetään 31.1.2018 mennessä osoitteeseen eveliina.maenpaa@taidekeskussalmela.fi. Haastatteluun pyydettäviin otetaan yhteyttä.

Lisätietoja: festivaalijohtaja Eveliina Mäenpää, p. 050 328 7020 (arkisin klo 9-15) tai eveliina.maenpaa@taidekeskussalmela.fi

 

Hyvää joulua!

Taidekeskus Salmela toivottaa rauhaisaa joulua ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2018.

Toimistomme on suljettu 23.12.2017-1.1.2018. Olemme tavoitettavissa jälleen 2.1. klo 9.00 alkaen.

 

Joulun aukioloajat 2017

Taidekeskus Salmelan toimisto on suljettu 23.12.2017-1.1.2018 välisen ajan kun vietämme joululomaa. Tämän vuoksi verkkokaupan postituksissa voi esiintyä pieniä viivästyksiä mutta pyrimme toimittamaan tilatut tuotteet mahdollisimman nopeasti.

Palaamme toimistolle jälleen ensi vuonna 2.1.2018 klo 9.00.

Rauhaisaa joulun aikaa ja elämyksien täyteistä vuotta 2018 toivottaa Taidekeskus Salmelan henkilökunta

Lipunmyynti 2018 käynnissä

Lipunmyynti Taidekeskus Salmelan kesän 2018 tapahtumiin on parhaillaan käynnissä. Kesällä 2018 Salmelassa esiintyvät mm. Mieskuoro Laulajat, DDT Jazzband, Waltteri Torikka sekä Quantico Marine Corps Band. Voitte ostaa liput tapahtumiimme kätevästi verkkokaupan kautta, soittamalla myyntipalveluumme p. 050 3388 114 (arkisin klo 9-15) tai sähköpostitse info@taidekeskussalmela.fi.

Lippujen lähetyksen aloitamme viimeistään tammikuussa vko 2/2018.

Suurien ryhmien varaukset suosittelemme tekemään myyntipalvelumme kautta, p. 050 3388 114 (arkisin klo 9-15). Räätälöidään yhdessä teille elämyksellinen kulttuuripäivä Salmelassa.

Avoimet ovet Salmelassa 28.11.

Taidekeskus Salmelan päärakennus on toiminut syksyn ajan taiteilijaresidenssinä. Residenssissä asuvat ja työskentelevät taiteilijat esittelevät syksyn aikana syntyneitä teoksiaan yleisölle avoimien ovien päivässä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua residenssitoimintaan tiistaina 28.11.2017 klo 16-18.

Salmelan taiteilijaresidenssissä on syksyn ajan työskennellyt neljä taiteilijaa. Kuvataiteilijat Taru Aromäki (s. 1988) ja Tuuli Meriläinen (s. 1992) ovat opiskelleet kuvataiteilijoiksi Saimaan ammattikorkeakoulussa. Enni Kömmistö (s. 1976) on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden ammattikorkeakoulun muotoilu- ja taideinstituutissa. Jasmina Ijäs (s. 1990) on puolestaan itseoppinut kuvataiteilija, jonka teoksia oli esillä Salmelan näyttelyissä viime kesänä.

Näyttelykauden ulkopuolella Salmelan päärakennuksen näyttelytilat luovutetaan 4-8 nuoren taiteilijan käyttöön. Yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa Salmela haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita tarjoamalla työskentelymahdollisuuksia taiteilijaresidenssissä. Residenssitoiminta aloitettiin vuonna 1993 ja Salmelassa on työskennellyt lähes 200 nuorta taiteentekijää.

Salmela Black Friday 2017

Oletko valmis vuoden suurimpaan ostospäivään? Me olemme! Black Friday 2017 on täällä.

Yhdysvalloista Suomeen rantautunut Black Friday eli suomalaisittain Musta perjantai valtaa kivijalkaliikkeet ja verkkokaupat vuosittain kiitospäivän jälkeisenä perjantaina.

Tänä vuonna Black Friday on 24.11.2017. Myös Taidekeskus Salmelan verkkokauppa on mukana kampanjassa.

Tykkää Salmelasta Facebookissa, peukuta Black Friday tapahtumaa ja saat ensimmäisenä ilmoituksen Black Fridayn erikoistarjouksista. Tarjouksista ei kerrota missään muualla, joten muista peukuttaa! Tarjoukset löytyvät Salmelan verkkokaupasta pe 24.11.2017.

Luvassa uskomattoman edullisia tarjouksia Taidekeskus Salmelan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon tuotteista ja tapahtumista.

Bravo Aleksis Kivi!

Eläköön suomalainen kirjallisuus ja Aleksis Kivi. Tiistaina 10.10. vietettävän Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi verkkokaupassamme on meneillään hintamylläkkä. Upeaa kirjallisuutta saatavilla kampanjahinnoin. Hinnat ovat voimassa 15.10. saakka.

Verkkokaupastamme voitte hankkia vaivattomasti myös taidegrafiikkaa tai vaikka upeita taidejoulukortteja lähestyvään joulun aikaan.

Tervetuloa tutustumaan valikoimiin. Klikkaa sivun yläreunasta verkkokauppa tai surffaa osoitteeseen www.taidekeskussalmela.fi/kauppa

Kohti kesää 2018

Taidekeskus Salmelan ovet sulkeutuivat kesän 2017 näyttelyn osalta sunnuntaina 13.8.2017. Salmelassa vieraili kesän aikana 31 000 kulttuurin ja taiteen ystävää. Kesän aikana näyttelyvieraita pyydettiin äänestämään kesän 2017 suosikkitaiteilijaa. Suosikkitaitelijaksi valikoitui kesän nuori taiteilija Essi Peltonen, jonka kasvoja ja ilmeitä esittävät teokset ihastuttivat yleisöä. Vastanneiden kesken arvottiin kahden hengen hotelliyö Hotel Kämpissä Helsingissä aamiaisineen. Lisäksi arvottiin kaksi lippupaketti Salmelan kesän 2018 tapahtumiin. Voittajiin on otettu yhteyttä. Voitot suuntasivat tällä kertaa Vantaalle, Mäntyharjulle ja Mikkeliin.

Liput kesän 2018 konsertteihin ovat jo varattavissa. Kesällä 2018 Taidekeskus Salmelassa soi upeita klassikoita ja raikkaita uutuuksia. Konserttien tähtinä kuullaan mm. Waltteri Torikkaa, Jorma Uotista sekä upeaa yhdysvaltalaista merijalkaväen soittokuntaa, Quantico Marine Corps Bandia. Kesän 2018 konserttiohjelmisto on nähtävissä täällä. Tule kokemaan Salmelan konserttien upea tunnelma ja tee lippuvarauksesi jo nyt, p. 050 3388 114 tai info(at)taidekeskussalmela.fi (arkisin klo 9-15). Verkkokauppamyynti aloitetaan myöhempänä ajankohtana.

Kesän 2018 näyttelyiden taiteilijat julkaisemme tammikuussa 2018. Jos taiteen nälkä yllättää jo sitä ennen niin verkkokauppamme palvelee 24/7 osoitteessa www.taidekeskussalmela.fi/kauppa.

Nuoret ilmaiseksi Salmelaan la 12.8.

NUORILLE ILMAINEN TAIDE-ELÄMYS TAIDEKESKUS SALMELASSA LAUANTAINA 12.8.

Salmelan kesä sujunut onnistuneesti, kävijämäärä nousemassa 31 000 kulttuurivieraaseen.

Taidekeskus Salmelan kesä Mäntyharjulla on sujunut onnistuneesti. Kesän kävijämäärä on kohoamassa noin 31 000 kulttuurivieraaseen. Näyttelyt ovat avoinna vielä 13.8. saakka joka päivä klo 11-18. Kesän ehdottomaksi suosikiksi taidenäyttelyissä ovat nousseet Salmelan kesän nuoren taiteilijan Essi Peltosen puhuttelevat, kasvoja, eleitä ja ilmeitä kuvaavat, maalaukset. Myös kuvanveistäjä Veikko Myllerin persoonalliset veistokset ovat ilahduttaneet yleisöä. Suurimman suosion sai kuitenkin Salmelan kesän uutuus, Big Band Festivaali. Kolmipäiväisellä festivaalilla heinäkuun lopussa esiintyivät muun muassa Jukka Kuoppamäki ja Rakuunasoittokunta sekä Johanna Försti, Mikael Konttinen ja Arto Paju Big Band. Big Band Festivaalin konsertit keräsivät yhteensä lähes 3 000 kuulijaa.

Ennen näyttelykauden loppua Taidekeskus Salmela haluaa tarjota kaikille 1987 syntyneille ja sitä nuoremmille ilmaisen taide-elämyksen. Tempaus järjestetään lauantaina 12.8. klo 11-18. Kaikki 0-30 vuotiaat pääsevät päivän aikana tutustumaan maksutta Taidekeskus Salmelan näyttelyihin. Salmela haluaa tuoda suomalaista nykytaidetta yhä enemmän tunnetuksi nuorille ja innostaa nuorta yleisöä tutustumaan taiteeseen. Salmelan yleisöprofiili on selkeästi uusiutumassa ja yhä useammin näyttelyissä vieraileekin nuoria ja lapsiperheitä. Päivän aikana järjestetään avoin yleisöopastus klo 14. Kierroksella pääsee tutustumaan tarkemmin kesän näyttelyn teoksiin ja taiteilijoihin.

Taidekeskus Salmelan toinen kohde, Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo Kouvolassa on avoinna vielä 27. elokuuta saakka. Näyttelykokonaisuus Selviytyjät kuvaa suomalaisten eläinten elämää ja koskettavia luontonäkymiä ainutlaatuisella tavalla.  Näyttelyn taiteilijoina nähdään professori Jussi Mäntynen (1886-1978), luontokuvaaja Markus Varesvuo sekä kuvataiteilija Minna Pyykkö.


Salmelassa tapahtuu

Salmelan taidenäyttelyt

Kesän 2018 konsertit

Varaa lippusi nyt!

Salmelan Facebook

Uusimmat kuulumiset

Verkkokauppa

Taidetta verkossa 24/7

Uutiset

Uutiset

Design: Haaja