Uutiset

Pe 27.7. Taiteiden ilta Salmelassa

Perjantaina 27.7. Taidekeskus Salmelassa vietetään Taiteiden iltaa. Näyttelyt ovat avoinna poikkeuksellisesti klo 21 saakka ja myös ravintola Kesäheinä palvelee koko illan ajan. Ohjelmassa on mm. taiteilijatapaamisia, musiikkia ja opastettuja näyttelykierroksia. Koko ohjelma sisältyy näyttelylipun hintaan.

Taiteiden ilta 27.7. ohjelma

Aika: pe 27.7.2018, näyttelyt avoinna klo 21 saakka
Paikka: Taidekeskus Salmela / Ravintola Kesäheinä
Liput: sisältyy näyttelylipun hintaan

Salmelassa vietetään taiteiden iltaa. Näyttelyt ja ravintola Kesäheinä avoinna klo 21 saakka.

klo 16-18 Taiteilijatapaaminen (Salmelan päärakennus ja Domanderin näyttelyalue)
Kesän taiteilijoita kertomassa omissa näyttelysaleissaan teoksistaan ja työskentelystään.

klo 16.30 Opastettu näyttelykierros (Salmelan päärakennus)
Tutustutaan tarkemmin näyttelyn teemoihin ja teoksiin. Lähtö Salmelan päärakennuksen etusalista. Opastuskieli Suomi.

klo 18.00 Kysy taiteesta! (Salmelan puistonäyttämö)
Antiikki- ja taidealan asiantuntija Wenzel Hagelstam sekä toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala vastaavat yleisön kysymyksiin taiteesta.

klo 19.00 Music From Mäntyharju – Musiikkia Mäntyharjusta (Salmelan puistonäyttämö)
Paikalliset musiikin huippuosaajat esittäytyvät, musiikkia laidasta laitaan, tunnelmasta toiseen. Esiintyjinä mm. diplomisaksofonisti Tuomas Hoikkala, huuliharpunsoiton moninkertainen suomenmestari Huulihärppes-kvartetti sekä The Voice of Finland ohjelmasta tuttu Jannu Löyskä.

klo 19.30 Opastettu näyttelykierros (Salmelan päärakennus)
Tutustutaan tarkemmin näyttelyn teemoihin ja teoksiin. Lähtö Salmelan päärakennuksen etusalista. Opastuskieli Suomi.

Ravintola Kesäheinän herkullinen flyygelibuffet katettuna klo 19.00 saakka. Kahvila, baari ja kesäkioski palvelevat klo 21.00 saakka.

19.7. Ei huono! Jorma Uotinen

Torstaina 19.7. klo 19.00 Taidekeskus Salmelan puistonäyttämöllä nähdään ja kuullaan Jorma Uotisen esitys Ei huono! Lippuja (40 €) saatavilla Taidekeskus Salmelan päärakennuksesta (avoinna joka päivä klo 11-18) tai tuntia ennen konsertin alkua Salmelan puistonäyttämöltä.

Musiikkipitoinen esitys kertoo Jorma Uotisen kiehtovasta elämästä, sen eri vaiheista, taipaleen hienoista ja vaikeistakin hetkistä todenmakuisesti. Tarina kuljettaa tunnelmista toiseen. Draamakonsertti ja Uotisen ainutlaatuinen persoona yhdistyvät unohtumattomaksi illaksi! Kuulemme mm. kappaleet La vie en rose, Sulle silmäni annan, Rakkauden jälkeen ja monia muita.

Jorma Uotisen lisäksi näyttämöllä nähdään Helena Lindgren ja Trio Avec.

11.7. Waltteri Torikka & Arto Paju BB

Baritoni Waltteri Torikka esiintyy peräti kahteen otteeseen Arto Paju Big Bandin solistina Taidekeskus Salmelan puistonäyttämöllä keskiviikkona 11.7.2018. Sekä päivä- että iltakonserteissa kuullaan rakastetuimpia viihdelauluja big band -säestyksellä.

Waltteri Torikan päiväkonsertti klo 15 on ennakkoon loppuunmyyty. Klo 19 alkavaan iltakonserttiin on saatavilla vielä lippuja (45 €) Taidekeskus Salmelasta p. 050 3388 114 tai tuntia ennen konsertin alkua Salmelan puistonäyttämöltä.

 

 

INFOA KONSERTTIVIERAILLE

Konserttipaikka: Salmelan puistonäyttämö (Ravintola Kesäheinä), Mäntyharjuntie 29, 52800 Mäntyharju

Konserttiin ei ole numeroituja paikkoja.

Pyörätuoliasiakkaat ohjataan soveltuville paikoille. Ei erikseen varauksia.

Konserttikatsomo avautuu päiväkonserttiin klo 13.30 alkaen, iltakonserttiin n. klo 17.30 alkaen. Sisäänpääsy pääsylipulla.

Varattujen konserttilippujen lunastus: Salmelan päärakennuksesta ja tuntia ennen ko. konsertin alkua puistonäyttämöltä (Mäntyharjuntien puoli).

Parkkipaikkoja löytyy Salmelan päärakennuksen läheisyydestä sekä Mäntyharjun kirkon pihasta. Paikalla on liikenteenohjaus, joka opastaa sopivalle paikalle. Läheltä saapuvia suosittelemme saapumaan jalan ruuhkan välttämiseksi.

 

RAVINTOLAPALVELUT

Ravintola Kesäheinä toimii poikkeuksellisesti pelkästään ruokaravintolana. Tarjolla flyygelibuffet klo 11 alkaen. Saatavilla myös virvokkeita, olutta, viiniä ym. (A-oikeudet). Pöytävaraus suositeltavaa myös pienille seurueille!

Cafe Salmela palvelee Salmelan päärakennuksen takaterassilla klo 11-19. Saatavilla suolaista ja makeaa kahvileipää, kahvia, jäätelöä, virvokkeita, olutta sekä viiniä. Maksutapoina kortti ja käteinen. Toinen kahvilapiste sijaitsee ravintola Kesäheinän takapihalla. Tässä pisteessä maksutapana ainoastaan käteinen.

Konserttivieraita palvelevat myös useat eri palvelupisteet konserttialueella. Saatavilla mm. kylmää ja kuumaa juotavaa (A-oikeudet), kahvileipää ym.

Palvelutilanteen nopeuttamiseksi pyydämme suosimaan käteistä tai jos mahdollista, lähimaksua.

 

WC-TILAT

WC:t löytyvät Salmelan puistonäyttämöltä, Ravintola Kesäheinän sisätiloista, Domanderin näyttelyalueelta Apteekkitalosta, Salmelan päärakennuksesta sekä maisemapuistosta huvimajojen läheisyydestä.

 

NÄYTTELYVIERAS

Näyttelyt ovat avoinna keskiviikkona 11.7 klo 11-19. Käynti Domanderin näyttelyalueelle poikkeuksellisesti ravintola Kesäheinän takapihan kautta tai Kesäheinän parkkipaikan kautta. Terassin kautta ei kulkua konsertin vuoksi.

29.6. DDT Jazzband & Jussi Raittinen

DDT JAZZBAND JA JUSSI RAITTINEN JUHLIVAT SALMELASSA

DDT Jazzband ja Jussi Raittinen juhlivat uraansa Taidekeskus Salmelan puistonäyttämöllä perjantaina 29.6. klo 19 järjestettävän konsertin myötä. DDT Jazzbandin 60- ja Jussi Raittisen 75-vuotisjuhlakonsertti kulkee teemalla St. Louis blues.

DDT Jazzband on kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä perinnejazzia soittavista orkestereista. DDT:llä menee juhlavuosia toisensa perään mutta aina säilyy musiikin soitannollinen riemu. DDT Jazzband eli Downtown Dixie Tigers on vuodesta 1958 alkaen pitänyt yllä perinteisen dixieland-tyylin lippua Suomessa. Orkesteri on genressään maamme vanhin ja kansainvälisesti tunnetuin. DDT:n tavaramerkkinä on ollut lähes alusta lähtien erityinen soundi. Tunnusomaista siinä on vahva swing -painotteinen svengaava komppi.

Jussi Raittinen ei isompia esittelyjä kaipaa. Sen verran kauan ja paljon mies on tehnyt musiikin kentällä niin muusikkona kuin sanoittaja-säveltäjänä. Soolouransa lisäksi Jussi Raittinen tunnetaan muun muassa The Boys yhtyeen keulahahmona.

Lippuja konserttiin (35 €) on saatavilla Taidekeskus Salmelasta p. 050 3388 114 tai tuntia ennen konsertin alkua Salmelan puistonäyttämöltä.

Juhannuksen aukioloajat

Taidekeskus Salmela ja Ravintola Kesäheinä ovat avoinna koko juhannuksen normaalisti joka päivä klo 11-18.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan taiteesta, kulttuurista ja hyvästä ruoasta!

Mukavaa juhannusta!

 

 

 

 

Salmelan näyttelyt avautuvat 9.6.

Taidekeskus Salmela avautuu tulevana lauantaina 9.6.2018. Perinteisessä avajaiskonsertissä esiintyvät Mieskuoro Laulajat ja Mika Pohjonen. Konsertin ohjelmistossa liikutaan isänmaallisen kansallisromantiikan merkeissä Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Avajaisjuhla alkaa konsertin jälkeen Salmelan puistonäyttämöllä, jossa kesän avauksen suorittaa Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski. Tilaisuudessa paljastetaan Suomen urheilusankarit -muotokuvakokonaisuus.

Suomen urheilusankarit muotokuvissa

Kulttuuri ja urheilu kohtaavat Salmelan kesässä Suomen urheilusankarit -muotokuvakokonaisuuden myötä. Teoskokonaisuus on kunnianosoitus huippu-urheilijoillemme. Näyttelykokonaisuudessa ovat mukana jo aiemmin ilmoitetut ralliautoilija Marcus Grönholm (Topi Ruotsalainen), mäkihyppääjä Matti Nykänen (Henna Pohjola), keihäänheittäjä Tero Pitkämäki (Taneli Stenberg), lumilautailija Enni Rukajärvi (Tiina Suikkanen), jääkiekkoilija Teemu Selänne (Netta Tiitinen), nyrkkeilijä Eva Wahlström (Essi Peltonen) sekä kestävyysjuoksija Lasse Virén (Nana Matikkala). Lisäksi teoskokonaisuus täydentyy hiihtäjä, olympiamitalisti Iivo Niskasen muotokuvalla, jonka on toteuttanut kuvataiteilija Antti Huovinen.

Lotta-veistos Sota ja rakkaus esillä Salmelassa

Keskustelua herättänyt Lotta-veistos on esillä Taidekeskus Salmelassa kesän ajan. Kuvanveistäjä Tiina Torkkelin toteuttama veistos Sota ja rakkaus kuvaa Lottaa ja hevosta. Teos on toteutettu hitsatusta ja sinkitystä teräksestä ja siihen on yhdistetty mm. hevosenkenkiä. Teoksen ajatusmaailman taustalla on ollut Pikkulottain kultaiset sanat, neljäs käsky; Kunnioita mennyttä ja usko tulevaisuuteen.

Salmelan kesän taiteilijoina kuvataiteen mestarit Juhani Linnovaara ja Marika Mäkelä

Taidekeskus Salmelan kesän 2018 taiteilijat ovat kuvataiteilijat Juhani Linnovaara, Paavo Pelvo, Susanna Pälviä, Jasmina Ijäs, Enni Kömmistö, Matti Metsämaa, työpari Tuomo Rosenlund ja Johanna Pohjavirta, kuvanveistäjät Arvo Siikamäki, Kimmo Schroderus, Olli Mantere, Johanna Häiväoja ja Mi Kuoppa sekä taidemaalarit Marika Mäkelä, Jan Neva, Antti Hakkarainen (Salmelan kesän 2018 nuori taiteilija), Eeva Vesterinen, Jakke Haapanen, Taneli Stenberg, Igor Baranov ja Nina Bask.

Yli 1000 hengen puistonäyttämön viihtyisät konsertit

Salmelan konserttien estradi, puistonäyttämö on laajentunut talven aikana. Katsomosta löytyy nyt katetut istumapaikat yli 1000 hengelle. Lisäksi palvelupisteitä on lisätty yleisön viihtyvyyden takaamiseksi. Salmelan puistonäyttämön ohjelmistossa kesän aikana kuullaan pe 29.6. klo 19 DDT Jazzbandin & Jussi Raittisen juhlakonsertti, ke 11.7. klo 15 ja 19 upeaääninen Waltteri Torikka ja Arto Paju Big Band sekä to 19.7. klo 19 Jorma Uotisen ja Helena Lindgrenin musiikintäyteinen esitys Ei huono!

Yhdysvaltain merijalkaväen edustussoittokunta ensivierailulla Suomessa

Kulttuurikesän ohjelma huipentuu su 29.7. klo 14.30 kun Mäntyharjun kirkossa järjestettävässä konsertissa esiintyy merijalkaväkeä edustava Quantico Marine Corps Band Virginiasta, USAsta. Salmelan konsertti on orkesterin ensiesiintyminen Suomessa. Konsertti järjestetään yhteistyössä Hamina Tattoon kanssa.

Salmelan avajaiset 9.6.2018

TAIDEKESKUS SALMELAN KULTTUURIKESÄ ALKAA 9.6.2018

Taidekeskus Salmelan näyttelyt avoinna 9.6.-12.8.2018 päivittäin klo 11-18.

Juhani Linnovaara: Runoilijan muotokuva, öljy kankaalle, 1972

Salmelan kesän taiteilijoina kuvataiteen mestarit Juhani Linnovaara ja Marika Mäkelä

Taidekeskus Salmelan kesän 2018 näyttelyissä ovat kesällä esillä kuvataiteilijat Juhani Linnovaara, Paavo Pelvo, Susanna Pälviä, Jasmina Ijäs, Enni Kömmistö, Matti Metsämaa, työpari Tuomo Rosenlund ja Johanna Pohjavirta, kuvanveistäjät Arvo Siikamäki, Kimmo Schroderus, Olli Mantere, Johanna Häiväoja ja Mi Kuoppa sekä taidemaalarit Marika Mäkelä, Jan Neva, Antti Hakkarainen, Eeva Vesterinen, Jakke Haapanen, Taneli StenbergIgor Baranov ja Nina Bask.

Antti Hakkarainen on Salmelan kesän nuori taiteilija

Salmelan kesän nuoreksi taiteilijaksi on valittu taidemaalari Antti Hakkarainen (s. 1985). Nurmeslaisen Hakkaraisen maalausten aiheet perustuvat omakohtaiseen luontokokemukseen. Hakkarainen sijoittui Taidekeskus Salmelan nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailussa III. sijalle vuonna 2016.

Muotokuvanäyttely urheilusankareistamme

Kulttuuri ja urheilu kohtaavat Salmelan kesässä Suomen urheilusankarit -muotokuvakokonaisuuden myötä. Teoskokonaisuus on kunnianosoitus huippu-urheilijoillemme, jotka ovat vuosien ajan tehneet määrätietoisesti työtä suomalaisen urheilun ja kansallishengen kohottamiseksi. Muotokuvien toteutuksesta vastaavat Salmelassa esillä olleet lahjakkaat nuoret taiteilijat. Urheilijoita ja taiteilijoita yhdistää erityislahjakkuus. Molemmilta vaaditaan lajissaan pitkäjänteistä ja kurinalaista työtä mutta myös luovuutta ja heittäytymistä.

Näyttelykokonaisuudessa ovat mukana ralliautoilija Marcus Grönholm (Topi Ruotsalainen), mäkihyppääjä Matti Nykänen (Henna Pohjola), keihäänheittäjä Tero Pitkämäki (Taneli Stenberg), lumilautailija Enni Rukajärvi (Tiina Suikkanen), jääkiekkoilija Teemu Selänne (Netta Tiitinen), nyrkkeilijä Eva Wahlström (Essi Peltonen) sekä kestävyysjuoksija Lasse Virén (Nana Matikkala). Salmelan kesän jälkeen näyttelykokonaisuus asetetaan esille vuonna 2019 avattavaan uudistuneeseen Urheilumuseoon.

Avajaiskonsertissa Mäntyharjun kirkossa esiintyvät Mieskuoro Laulajat ja Mika Pohjonen

Salmelan avajaiskonsertissa la 9.6. klo 13.30 esiintyy Mieskuoro Laulajat kuoronjohtajana Paavo Hyökki ja solistina Mika Pohjonen. Kulttuurikesä avataan virallisesti konsertin jälkeen avajaisjuhlassa Salmelan puistonäyttämöllä n. klo 14.45 alkaen.

Avoimet ovet Salmelassa to 22.3.

Teos: Nina Bask

Taidekeskus Salmelan päärakennus on toiminut talven ajan taiteilijaresidenssinä. Residenssissä asuvat ja työskentelevät taiteilijat esittelevät kevään aikana syntyneitä teoksiaan yleisölle avoimien ovien päivässä. Yleisöllä on mahdollisuus tutustua residenssitoimintaan torstaina 22.3.2018 klo 16-18.

Salmelan taiteilijaresidenssissä on syksyn ajan työskennellyt neljä taiteilijaa. Taiteilijoista Nina Bask (s. 1981) on opiskellut Aalto-yliopistossa taiteen maisteriksi ja Tanja Koskinen (s. 1974) Saimaan ammattikorkeakoulussa kuvataiteilijaksi. V.S. Panula (s. 1988) ja Enni Kömmistö (s. 1976) ovat puolestaan opiskelleet kuvataiteita Lahden ammattikorkeakoulussa.

Näyttelykauden ulkopuolella Salmelan päärakennuksen näyttelytilat luovutetaan nuorten taiteilijoiden käyttöön. Syys- ja kevätkausilla residenssissä työskentelee yhteensä 6-10 taiteilijaa. Yhteistyössä Mäntyharjun kunnan kanssa Salmela haluaa tukea lupaavia nuoria taiteilijoita tarjoamalla työskentelymahdollisuuksia taiteilijaresidenssissä. Residenssitoiminta aloitettiin vuonna 1993 ja Salmelassa on työskennellyt noin 200 nuorta taiteentekijää.

Taidekeskus Salmela ja Repin-instituutin kuvataidekoulutus yhteistyöhön

Taidekeskus Salmela ja Repin-instituutin kuvataidekoulutus käynnistävät uudenlaisen yhteistyön vuonna 2018.  Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen jatkumona on jatkossa Taidekeskus Salmelan tarjoama mahdollisuus residenssityöskentelyyn sekä kesänäyttelyyn osallistumiseen. Yhteisprojektin tarkoituksena on luoda ura- ja työmahdollisuuksia kuvataiteilijoille.

Taidekeskus Salmela ja Repin-instituutin kuvataidekoulutus ovat olleet luonnollisessa vuorovaikutuksessa jo yli 10 vuoden ajan, jolloin valmistuneita kuvataiteilijoita on valittu Taidekeskus Salmelan näyttelyihin ja residenssiin. Taidekeskus Salmelan taiteilijoista on myös tullut Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen opettajia. Kuvataiteilijoiden korkeatasoisen koulutuksen ja toimeentulon kehittäminen ovat Taidekeskus Salmelan ja Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen toiminnan yhteisiä tavoitteita.

Taidekeskus Salmela on Mäntyharjulla sijaitseva yksi Suomen suurin kesäaikainen taidenäyttely. Salmelassa esitellään vuosittain teoskokoelmia suomalaisen nykytaiteen konkareilta sekä nuorilta lupauksilta. Talvikuukausien aikana Salmelan päärakennus toimii nuorten taiteilijoiden residenssinä.

Kotkassa järjestettävä Repin-instituutin kuvataidekoulutus on maan ainoa klassisen kuvataiteen koulutusohjelma. Erityispiirteenä kuvataidekoulutuksessa on Pietarin taideakatemiassa säilyneen perinteen ja osaamisen hyödyntäminen opetuksen korkean tason varmistamiseksi. Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen tavoitteena on vahvistaa visuaalisten alojen ammattilaisten laaja-alaista osaamista. Kuvataidekoulutuksessa opiskelee ammattilaisia sekä nuoria uransa alkutaipaleella olevia tekijöitä.

Vuonna 2018 käynnistetään yhteisprojekti kuvataiteilijoiden uramahdollisuuksien ja työllistymisen edistämiseksi. Repin-instituutin kuvataidekoulutuksen jatkumona on jatkossa Taidekeskus Salmelan tarjoama mahdollisuus residenssityöskentelyyn sekä kesänäyttelyyn osallistumiseen. Tämä lisää kansainvälisen tuulahduksen Salmelan residenssitoimintaan mahdollistaen residenssityöskentely-mahdollisuuden myös ulkomaalaisille taiteilijoille. Taidekeskus Salmela ja Repin-instituutin kuvataidekoulutus tekevät taiteilijavalinnat yhteistyössä, suunnitellen yhdessä myös muita tulevia projekteja.

Kesäksi töihin Salmelaan

Haemme kesätyöntekijöitä seuraaviin tehtäviin ajalle 4.6.-14.8.2018

Kokki tai keittiöpäällikkö (1 paikka)

Työtehtäviin kuuluu noutopöytätuotteiden valmistus. Osaamisen mukaan myös elintarvikkeiden tilaukset ym. keittiöpäällikön tehtävät (ei välttämätöntä). Tehtävä edellyttää hygieniapassia ja voimassa olevaa salmonellatodistusta. Toivomme, että olet oma-aloitteinen ja kykenet työskentelmään paineen alla (kiireessä) sekä itsenäisesti. Voit olla myös alan opiskelija.

Muistakin kesätyöpaikkoja saattaa tulla auki, kunhan selvitämme tarpeen. Seuraa ilmoittelua.

Odotamme hyvää ja iloista palveluasennetta, reipasta työotetta, luotettavuutta ja joustavuutta. Edellytämme työnhakijoilta vähintään 17 vuoden ikää ja oma-aloitteisuutta. Palkkaus kokemuksen mukaan.

Taidekeskus Salmela ja ravintola Kesäheinä ovat avoinna 9.6.-12.8.2018 joka päivä klo 11-18.

Vapaamuotoinen hakemus lähetetään 28.2.2018 mennessä osoitteeseen eveliina.maenpaa@taidekeskussalmela.fi. Haastatteluun pyydettäviin otetaan yhteyttä.

Lisätietoja: festivaalijohtaja Eveliina Mäenpää, p. 050 328 7020 (arkisin klo 9-15) tai eveliina.maenpaa@taidekeskussalmela.fi

 


Salmelassa tapahtuu

Salmelan taidenäyttelyt

Kesän 2018 konsertit

Varaa lippusi nyt!

Salmelan Facebook

Uusimmat kuulumiset

Verkkokauppa

Taidetta verkossa 24/7

Uutiset

Uutiset

Design: Haaja