Ajankohtaista

Merikanto finalistit valittu

04.07.2015

Taidekeskus Salmelan neljännen Merikanto-laulukilpailun välierä on päättynyt Mäntyharjun kirkossa lauantaina 4.7. klo 14.40. Merikanto-laulukilpailun klo 13.00 alkaneessa välierässä lauloivat 60 osallistuneen joukosta välierään valitut 17 laulajaa: baritonit Joonas Asikainen, Jani Kyllönen, Sami Ryynänen ja Samuli Takkula, mezzosopraanot Laura Mäkitalo ja Katariina Ylönen, sopraanot Heli Huuki, Mari Karjalainen, Johanna Kropsu, Niina Laitinen, Hannakaisa Nyrönen, Vilja Riutamaa, Piia Rytkönen, Hanna Rämö ja Hilkka Ylinärä sekä tenorit Jarno Lehtola ja Juho Punkeri

Kilpailun tuomaristo, oopperalaulajat Essi Luttinen ja Jaakko Ryhänen, professori Gustav Djupsjöbacka ja puheenjohtaja kulttuurivaikuttaja Aarno Cronvall valitsivat neljännen Merikanto-laulukilpailun loppukilpailuun kuusi finalistia: baritonit Samuli Takkula ja Joonas Asikainen, Tenori Juho Punkeri, mezzosopraano Laura Mäkitalo sekä sopraanot Niina Laitinen ja Hannakaisa Nyrönen.

Tuomaristo luonnehti laulukilpailun välierää erittäin tasaväkiseksi ja korkeatasoiseksi.

Merikanto-laulukilpailun jännittävä finaali alkaa Mäntyharjun kirkossa klo 18.00. Finaalin juontaa Lauri Karhuvaara.

Merikanto-laulukilpailun rahapalkinnot, yhteensä 8.500 € jaetaan kolmelle parhaalle laulajalle. Lisäksi he saavat kuvanveistäjä Ukri Merikannon, toteuttamat arvokkaat veistospalkinnot.

Merikanto-laulukilpailua ovat tukeneet Mäntyharjun kunta, LähiTapiola sekä Taiteen edistämiskeskus.


Design: Haaja